Τσεχία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο τα κρούσματα και οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις

Τσεχία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο τα κρούσματα και οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις

Η Τσεχική Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό νέων κρουσμάτων Covid-19 από τον Σεπτέμβριο, ενώ σήμερα εξέπνευσε επίσης η εξάμηνη ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και πολλοί μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Η χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης επλήγη άσχημα από το τελευταίο κύμα της πανδημίας Covid-19, όμως η τσεχική κυβέρνηση κατάφερε να επιβραδύνει τη μετάδοση των μολύνσεων επιβάλλοντας το σκληρότερο λοκντάουν που έχει επιβάλλει μέχρι τώρα.

Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στα σχολεία τους και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις να χαλαρώσουν, καθώς θα επιτραπεί και πάλι στους ανθρώπους να ταξιδεύουν εκτός των περιφερειών τους.

Η κυβέρνηση κράτησε τα καταστήματα μη απαραίτητων ειδών, τα εστιατόρια και τα κέντρα αθλητισμού και ψυχαγωγίας κλειστά σχεδόν συνεχώς από τον Οκτώβριο, εκτός από την επαναλειτουργία τους για σύντομο χρονικό διάστημα τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια έκλεισαν και πάλι καθώς αυξήθηκαν τα κρούσματα.

Τα σχολεία στην Τσεχία παρέμειναν κλειστά για χρονικό διάστημα που ήταν από τα μεγαλύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αρχές εξετάζουν αυτή τη φορά μια βραδύτερη προσέγγιση στη χαλάρωση των μέτρων, ελπίζοντας ότι δεν θα καταστεί ανάγκη να επιστρέψουν στα λοκντάουν που πλήττουν την οικονομία, η οποία εξακολουθεί να παραμένει στον αφρό χάρη σε εργοστάσια που εξακολουθούν να λειτουργούν υποβάλλοντας τους εργάτες τους σε υποχρεωτικά τεστ.

Η χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ανακοινώσει συνολικά 1,58 εκατομμύριο κρούσματα αφότου ξέσπασε η πανδημία τον Μάρτιο του 2020 ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν τους 28.000, κάνοντας τη χώρα να έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν αναλογία θανάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, 976 νέα κρούσματα ενώ ο μέσος όρος επτά ημερών έχει πέσει κάτω από τις 4.000, από τις 12.000 που ήταν στις αρχές Μαρτίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter