Τσιτσιπάς: «Αφιερωμένο στον πρώτο προπονητή μου»

Τσιτσιπάς: «Αφιερωμένο στον πρώτο προπονητή μου»

Τον πρώτο του προπονητή, Γιώργο Φουντούκο, ευχαρίστησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το μικρόφωνο των διοργανωτών, μετά τον θρίαμβό του στο τουρνουά «Μάστερς» του Μόντε Κάρλο. «Ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο έκανα τις πρώτες προπονήσεις, όταν ήμουν παιδάκι 3 χρονών», είπε. «Είμαι βέβαιος ότι αυτή τη στιγμή μας παρακολουθεί».

Τη μεγαλύτερη, ουσιαστικά, επιτυχία της καριέρας του, ο 22χρονος τενίστας την αφιέρωσε επίσης στην οικογένειά του. «Στον πατέρα μου, στη μητέρα μου που έπαιζε σε αυτό το γήπεδο όταν ακόμη το τουρνουά ήταν γυναικών, στα αδέλφια μου». Η Γιούλια Σαλνίκοβα κατέκτησε τίτλο στο Μόντε Κάρλο το 1981, στην κατηγορία τζούνιορς, ως αθλήτρια της ΕΣΣΔ.

«Ήταν μία υπέροχη εβδομάδα, ένα καταπληκτικό τουρνουά, νιώθω ευλογημένος», είπε ακόμη ο Τσιτσιπάς, με φωτεινό χαμόγελο στα χείλη. «Μικρότερος έβλεπα τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ράφα Ναδάλ να κατακτούν τους τίτλους στο Μόντε Κάρλο και δεν φανταζόμουν ότι μια μέρα θα βρισκόμουν στη θέση τους. Ελπίζω να τα ξαναπούμε του χρόνου, με κόσμο στις εξέδρες και ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα».

Ο Στέφανος επαινέθηκε από τον ηττημένο του τελικού Ρώσο Αντρέι Ρουμπλιόφ («είσαι ήδη από τους καλύτερους παίκτες στον Κόσμο, θα συνεχίσεις έτσι για πολλά χρόνια») και ανταπέδωσε τα κομπλιμέντα. «Πάντοτε είναι συναρπαστικοί οι αγώνες μαζί σου. Ξεκινήσαμε μαζί ως έφηβοι και να που συνυπάρχουμε στις μεγάλες σκηνές. Σίγουρα θα κερδίσεις τίτλους στο μέλλον».

Ο Τσιτσιπάς παρέλαβε το «Κύπελλο του Πρίγκηπα» από τα χέρια του πρίγκηπα Αλβέρτου και άκουσε συγκινημένος τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, σε μία σπάνια χειρονομία των διοργανωτών. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στο τένις.

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία του 22χρονου πρωταθλητή μας ήταν η κατάκτηση των ΑΤΡ Finals του 2019 στο Λοδίνο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει χαρακτήρα τουρνουά επίδειξης. Τα «Μάστερς», κατηγορίας ΑΤΡ 1000, βρίσκονται ιεραρχικά ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από τα τέσσερα «Γκραν Σλαμ» (Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Μελβούρνη).

Πριν τον σημερινό θρίαμβο στο Μόντε Κάρλο (τόπο της μόνιμης κατοικίας του), ο Τσιτσιπάς μετρούσε δύο ήττες σε ισάριθμους τελικούς «Μάστερς»: το 2018 από τον Ράφα Ναδάλ στο Τορόντο και το 2019 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη Μαδρίτη.

Το παρισινό «Ρολάν Γκαρός» (17 Μαΐου – 6 Ιουνίου) είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος του Τσιτσιπά, που παραμένει στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter