Τόκιο: 160.000 «όχι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τόκιο: 160.000 «όχι» στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Περισσότερες από 160.000 υπογραφές συγκέντρωσε μέσα σε ένα τριήμερο ψήφισμα που καλεί τη ΔΟΕ και τους διοργανωτές να ματαιώσουν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Οι Αγώνες μπορούν να γίνουν εστία υπερμετάδοσης του Covid-19», αναφέρεται στην κατακλείδα του ψηφίσματος. «Απαιτούμε την ακύρωση των Αγώνων για την προστασία της ζωής μας και της ευημερίας μας. Οι οικονομικοί πόροι θα πρέπει να διατεθούν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και όχι για μία αθλητική διοργάνωση».

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών οργανώθηκε από έναν επώνυμο πολίτη της διοργανώτριας πόλης: τον δικηγόρο Κένσι Ουτσονομίγια, ο οποίος έχει κατεβεί αρκετές φορές ως υποψήφιος κυβερνήτης του Τόκιο. «Οι δομές υγείες έχουν φτάσει στα όριά τους και αρκετοί πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους», γράφει στο ψήφισμα ο Ιάπωνας πολιτικός.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει λιγότερους από 11.000 θανάτους από την πανδημία, αλλά οι μεταλλάξεις του ιού ανάγκασαν τις αρχές να κηρύξουν «κόκκινο συναγερμό», ο οποίος αφορά τις περισσότερες μεγαλουπόλεις και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου.

Ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ιαπωνία είναι απελπιστικά χαμηλός και μέχρι τώρα έχει καλύψει μόλις το 1% του πληθυσμού της πυκνοκατοικημένης χώρας. Χθες η Pfizer ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν το εμβόλιο για τους περίπου 15.000 αθλητές που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Σύμφωνα με γκάλοπ που δημοσιεύτηκαν τους τελευταίους μήνες, το ποσοστό των κατοίκων του Τόκιο που θέλει τη ματαίωση ή αναβολή των Αγώνων φτάνει το 70-80 τοις εκατό.

Ωστόσο, το υψηλότατο κόστος κάνει τους διοργανωτές να απορρίπτουν ρηξικέλευθες κινήσεις. Η Ολυμπιακή Φλόγα έχει προγραμματιστεί να ανάψει στις 23 Ιουλίου στο Τόκιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter