Τόκιο 2021: Ολυμπιακοί Αγώνες, μόνο για κατοίκους Ιαπωνίας!

Τόκιο 2021: Ολυμπιακοί Αγώνες, μόνο για κατοίκους Ιαπωνίας!
Μόνο Ιάπωνες στις κερκίδες

Xωρίς την παρουσία επισκεπτών θεατών από άλλες χώρες θα γίνουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Η πανδημία ανάγκασε τους διοργανωτές σε ριζοσπαστική απόφαση, από κοινού με τη ΔΟΕ και την ιαπωνική κυβέρνηση, για να αποφευχθεί η διασπορά του Covid-19. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη αγοραστεί από επίσημους διαύλους πώλησης θα εξαργυρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, έχουν ήδη πουληθεί περίπου 1 εκατομμύριο εισιτήρια σε φιλάθλους που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν σε τρίτες χώρες καθώς και 4,5 εκατομμύρια σε κατοίκους Ιαπωνίας. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε πώληση 7,8 εκ. εισιτηρίων, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι Αγώνες θα διεξαχθούν με κόσμο στις εξέδρες. Τα κέρδη από τα εισιτήρια υπολογίζονται σε 670 εκατομμύρια ευρώ και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων.

«Οι Αγώνες του Τόκιο θα είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους, αλλά ελπίζω ότι το κοινό θα τους απολαύσει με εναλλακτικούς τρόπους», δήλωσε η νέα πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής (με συμμετοχή σε 6 θερινές και χειμερινές Ολυμπιάδες ως αθλήτρια) Σέικο Χασιμότο.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για την απογοήτευση που προκαλούμε, ιδίως στις οικογένειες και στους φίλους των αθλητών, αλλά δεν γίνεται αλλιώς», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή τη μεγάλη θυσία ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όσων θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Η ασφάλεια είναι κύριος γνώμονας όλων των αποφάσεων. Ελπίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του 2021 θα συμβολίσουν το φως στο βάθος της σήραγγας».

Η ομαδική διαμαρτυρία των εταιριών που έχουν αναλάβει την πώληση των εισιτηρίων σε διάφορες χώρες έπεσε στο κενό. «Πρέπει να βρούμε τρόπους για να αποζημιώσουμε όσους έχουν ήδη πληρώσει για το ταξίδι στο Τόκιο», τόνισε στην πρόσφατη Σύνοδο της ΔΟΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Παράλληλα αποφασίστηκε η επιβολή δρακόντειου πρωτοκόλλου για τους δημοσιογράφους, στους οποίους θα απαγορευτεί η χρήση δημοσίων συγκοινωνιών και η μετάβαση σε άλλους χώρους πλην των ξενοδοχείων, των γηπέδων και των διαπιστευμένων λεωφορείων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από τις 23 Ιουίου μέχρι τις 8 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί από 24 Αυγούστου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου του 2021.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter