Υποβαθμίζουν προϊσταμένους στα νοσοκομεία για χάρη γαλάζιων παιδιών και τρομοκρατούν υγειονομικούς

Υποβαθμίζουν προϊσταμένους στα νοσοκομεία για χάρη γαλάζιων παιδιών και τρομοκρατούν υγειονομικούς

Σε συνεχές κλίμα τρομοκρατίας καλούνται να εργαστούν οι υγειονομικοί σε νοσοκομεία της χώρας τη στιγμή που μετράμε καθημερινά χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού και η κατάσταση, ειδικά στην Αττική, κρέμεται από μια κλωστή. Απειλές, εκφοβισμοί και συνεχείς υποβαθμίσεις αξιόλογων στελεχών ώστε να βολευτούν γαλάζιοι άριστοι και να μη μιλάει κανένας για το τι πραγματικά συμβαίνει εντός των νοσοκομείων έχουν δημιουργήσει μια δυστοπική καθημερινότητα.

Καταγγελίες ιατρονοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού το περιεχόμενο των οποίων είναι σε γνώση του documentonews.gr, περιγράφουν τα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία πίσω από την κουρτίνα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σε δύο φάσεις υποβάθμιση προϊσταμένης τομέα στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Η πρώτη παύση της από προϊσταμένη τομέα έγινε τον Ιούνιο του 2020. Αν και είχε αναλάβει τον τομέα ως αρχαιότερη τελικώς υποβαθμίστηκε με αποφάσεις που σηκώνουν κουβέντα σε προϊσταμένη τμήματος. Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε ακόμη μια υποβάθμιση αφού την πήραν από ένα νευραλγικό τμήμα του οποίου τη λειτουργία γνώριζε όσο κανείς άλλος για να την τοποθετήσουν σε άλλη υπηρεσία.

Πηγές που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους κάνουν λόγο για μια ξεκάθαρα προσωπική και πολιτική δίωξη προκειμένου να αναλάβει – όπως και έγινε – τη θέση τομεάρχη υπάλληλος η οποία δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα και μέχρι πρότινος δεν είχε διατελέσει σε καμία θέση υπευθύνου, ούτε καν αναπληρώτρια προϊσταμένη σε τμήμα.

Εντελώς συμπτωματικά, όπως σχολιάζουν ειρωνικά οι ίδιες πηγές στο documentonews.gr, η εν λόγω κυρία τυγχάνει να είναι για περισσότερο από μια δεκαετία γεν. γραμμ. συλλόγου που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Να σημειωθεί ότι η προϊσταμένη που «ξηλώθηκε» σταδιακά πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο δεν ήταν κρυφό. Όπως άλλωστε κάθε άλλο παρά κρυφή δεν ήταν και η προσφορά της στη διοίκηση ενός τόσο νευραλγικού τομέα εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Απειλές και εκφοβισμοί

Την ίδια στιγμή που οι υποβαθμίσεις που περιγράψαμε καλά κρατούν, τους τελευταίους μήνες επικρατεί ένα κλίμα αυθαιρεσίας με μετακίνηση μη αρεστών προϊσταμένων και υπαλλήλων σε άλλες θέσεις και υπηρεσίες αλλά και ένα καθεστώς τρομοκρατίας σε υγειονομικούς για να μην μιλούν. Οι διοικήσεις και οι άλλοι αρμόδιοι τρέχουν να προλάβουν τους εργαζόμενους για να μη μιλήσουν δημόσια σχετικά με εκείνα που βιώνουν αλλά και για τις συνθήκες με τις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν πηγές στο documentonews.gr αλλά και με βάση όλα όσα μας περιέγραψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, πάρα πολλοί υγειονομικοί δουλεύουν υπό ένα συνεχές καθεστώς τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Δέχονται απειλές για ΕΔΕ και πειθαρχικούς ελέγχους ενώ στην περίπτωση των μη μόνιμων υπαλλήλων οι απειλές μεταφράζονται σε μη ανανέωση ή διακοπή της σύμβασης. Η επίπληξη για δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις ή ακόμα και για σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο. Και όλα αυτά για να μην περιγράψουν προς τα έξω την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας τους τελευταίους μήνες. Η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό είναι τεράστια ενώ η “κινητικότητα” προς όφελος των γαλάζιων παιδιών δημιουργεί περισσότερες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας.

«Δεχόμαστε αρκετές καταγγελίες το τελευταίο διάστημα από ολοένα και περισσότερους γιατρούς που απειλούνται επειδή διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τις ελλείψεις, τις μετακινήσεις διαφορετικών ειδικοτήτων σε κλίνες Covid-19 κ.α. Υπάρχουν ορισμένοι που δέχονται απειλές διότι έτυχε να σχολιάσουν κάτι ή να τοποθετηθούν δημόσια στα κοινωνικά δίκτυα», δήλωσε η Δ. Αυγέρη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter