Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στις ΕΜΑΚ – Η απόφαση του Πυροσβεστικού Σώματος

Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί στις ΕΜΑΚ – Η απόφαση του Πυροσβεστικού Σώματος

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ (Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών), σύμφωνα με απόφαση του αρχηγείου της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία κοινοποιήθηκε την Τρίτη με το υπ’ αριθμόν πρωτόκολλο «28550 Φ 215.2», όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open TV.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις ΕΜΑΚ θα υπηρετούν από εδώ και στο εξής μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Μάλιστα, σε όσους δεν προχωρήσουν στις διαδικασίες εμβολιασμού προβλέπεται η απομάκρυνσή τους από την υπηρεσία αλλά και η αντικατάστασή τους.

Στους εργαζόμενους δίνεται περιθώριο για εμβολιασμό έως τις 11 Ιουνίου, αλλά και διορία τριών ημερών (μέχρι τις 21 Μαΐου) ώστε να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους, σχετικά με το εάν θα ακολουθήσουν τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαταγή αναφέρεται πως η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας των ΕΜΑΚ, καθώς εντάσσονται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και είναι πολύ πιθανόν να μεταβούν στο εξωτερικό για παροχή βοήθειας πολιτικής προστασίας, με έξοδα της Ε.Ε., αλλά και για επιχειρησιακές επεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός όλων των υπηρετούντων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτό γινόταν πάντα στις ΕΜΑΚ, με τα εμβόλια όλων των μεταδοτικών ασθενειών, καθώς είναι πολύ πιθανό ανά πάσα στιγμή να χρειαστεί να μεταβούν για επιχειρήσεις στο εξωτερικό και πρέπει να είναι θωρακισμένοι απέναντι στις επιδημίες. Τόνισε επίσης ότι και σε άλλες περιπτώσεις, όσοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, μετατίθενται σε άλλες υπηρεσίες και αντικαθίστανται από συναδέλφους τους που είναι εμβολιασμένοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter