Υπόθεση Πειραιώς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται σε όλα τα σημεία

Υπόθεση Πειραιώς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται σε όλα τα σημεία

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα όπου διαβάζουμε την απάντηση που δόθηκε από το Τ.Χ.Σ. στο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το υπόμνημα που είχε αποστείλει στο Τ.Χ.Σ βγαίνει το συμπέρασμα ότι αφενός δεν δίνονται απαντήσεις και αφετέρου αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο σε όλα τα κρίσιμα σημεία στα οποία αναφέρεται στο υπόμνημα του.

Έτσι για παράδειγμα ενώ αναφέρεται στην απάντηση του Τ.Χ.Σ ότι υπήρχε ο τρόπος πληρωμής του τοκομεριδίου του CoCos και σε μετοχές εντούτοις δεν απαντά γιατί δεν αρνήθηκε να συμφωνήσει στη μη πληρωμή ούτε με αυτόν τον τρόπο και παραπέμπει στον ssm, ο οποίος έδωσε τη σύσταση να μην πληρωθεί το τοκομερίδιο σε μετρητά. Την απόφαση για την πληρωμή των CoCos σε μετοχές την πήρε το Δ.Σ της Πειραιώς, χωρίς το Τ.Χ.Σ να φέρει κάποια αντίρρηση. Άρα εδώ τίθενται μεγάλα ερωτηματικά περί μη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Στη συνέχεια δεν απαντά το Τ.Χ.Σ. γιατί δεν άσκησε το δικαίωμα του βέτο σε αυτούς τους επαχθείς όρους της αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, με τους οποίους το ταμείο δηλαδή το δημόσιο θα έχει μία απίσχναση, (dilution) σε ποσοστό 95% και χωρίς κανένα δικαίωμα προτίμησης. Όπως είναι γνωστό από το ίδιο το ταμείο το ποσοστό που τελικά θα κατέχει μετά την αύξηση, με νέα κεφάλαια που θα συμμετέχει σε αυτή, θα είναι κάτω του 33% δηλαδή της καταστατικής πλειοψηφίας. Άρα και εδώ το ταμείο συναινεί σε μία απίστευτη και άνευ προηγουμένου ζημιά του ελληνικού δημοσίου όπου γεννιούνται πολλά ερωτήματα για αυτή του τη θέση.

Οι ζημίες όμως αυτές του ελληνικού δημοσίου έχουν ως τελικό σκοπό να μετατραπούν σε κέρδη για τους νέους μετόχους που θα συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και όπως είχε γίνει ήδη γνωστό και από την κυρία Έφη Αχτσιόγλου στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκε το θέμα της Πειραιώς εκτενέστερα, σύμφωνα με ανάλυση της JP Morgan η αξία της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς μετά την αύξηση υπολογίζονταν στα 4,25 ευρώ ανά μετοχή και αν υποθέσουμε ότι η τιμή της αύξησης θα είναι περιπου στο ένα ευρώ ανα μετοχή καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι εν μία νυκτί θα τετραπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Παράλληλα κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι η τιμή αυτή είναι υπερβολική και μάλιστα είχαν και ένα τόνο χλευασμού, δηλαδή ασκούσαν κριτική στο τι λέει η JP morgan και όχι στο τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί λοιπόν θα πρέπει να κοιτάξουν σε οποιοδήποτε οικονομικό site πόσο υπολογίζεται να είναι η προβλεπόμενη τιμή ανοίγματος της μετοχής της Πειραιώς όταν ξεκινήσει πάλι η διαπραγμάτευση της ,γιατί προς το παρόν είναι σε αναστολή μέχρι να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου .

Η απάντηση είναι 4,75 ευρώ και κάπως έτσι αποδεικνύεται ποιος γνωρίζει τα θέματα σε βάθος και ποιος υποκρίνεται με σκοπό την συγκάλυψη.

Τι πρέπει να γίνει τελικά για να δοθούν οι πραγματικές απαντήσεις;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter