Φίλης: Το πραγματικό συνέδριο για τη «γονιμότητα» διεξάγεται στη Βουλή με σπόνσορα τη ΝΔ (Video)

Φίλης: Το πραγματικό συνέδριο για τη «γονιμότητα» διεξάγεται στη Βουλή με σπόνσορα τη ΝΔ (Video)
Για το περιβόητο συνέδριο γονιμότητας που προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις, μίλησε, εκτός των άλλων, στο Mega ο Νίκος Φίλης.
Ωστόσο, όπως είπε: «Το πραγματικό συνέδριο για τη «γονιμότητα» δεν αναβλήθηκε. Διεξάγεται από σήμερα στη Βουλή με σπόνσορα τη Νέα Δημοκρατία. Είναι η ψήφιση του αντεργατικού νόμου, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή για τα νέα ζευγάρια».
Όπως εξήγησε: «Είναι βαθιά αντιδραστικό και μισανθρωπικό να εκχυδαΐζεις τη ζωή και τις αποφάσεις των γυναικών, λέγοντάς τους σε ένα βίντεο «δεν ήξερες ότι οι σπουδές και η δουλειά θα σε φέρουν στα 40 χωρίς παιδί;» Αλλά είναι επίσης και βαθιά υποκριτικό, γιατί στην πραγματικότητα ο κύριος λόγος που αποτρέπει την τεκνοποίηση, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών, είναι οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Η ανεργία, η αβεβαιότητα όταν βρει κάποιος δουλειά, τα εξοντωτικά ωράρια, οι χαμηλοί μισθοί που συνετρίβησαν ακόμα περισσότερο μες τα μνημόνια…»
«Και τι φέρνει στη Βουλή η ΝΔ την ίδια μέρα; ακόμα δυσμενέστερες συνθήκες, με δεκάωρα και για τους δυο γονείς και μείωση των αποδοχών χάρη στις απλήρωτες υπερωρίες. Μάλλον οι βουλευτές της ΝΔ που θα το ψηφίσουν, όπως και οι διοργανωτές του συνεδρίου στα Ιωάννινα, δεν γνωρίζουν τι θα πει (για παράδειγμα) “δεν έχω κανέναν να πάρει τα παιδιά από το σχολείο”. Αυτοί, τέτοιου είδους ταπεινά προβλήματα τα έχουν λυμένα, και πριν και μετά τα σαράντα τους», σημείωσε.
Ακόμα, υπογράμμισε: «Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ακόμα μια φορά μειωμένα αντανακλαστικά. Γυναίκα η ίδια, εξαίρετη νομικός, με το θεσμικό ρόλο που έχει να ενώνει τους Έλληνες, χρειάστηκε δυο μέρες γενικευμένης κατακραυγής στα social media για να αντιληφθεί ότι πρέπει να αποσύρει το όνομά της από ένα συνέδριο, όπου για θέματα μητρότητας θα μιλούσαν… μέλη της Ιεραρχίας! Αρκεί αυτό για να αντιληφθεί ο καθένας ότι κάτι πάει στραβά, δεν χρειάζεται να είναι έμπειρος πολιτικός. Εξάλλου δεν ήταν καν πολιτικοί αυτές που μίλησαν πρώτες -και μπράβο τους. Έχουν την βαθύτατη εκτίμησή μου».
«Το δημογραφικό είναι για την Ελλάδα πραγματικό πρόβλημα. Για την αντιμετώπισή του, στο πλαίσιο πάντα του απεριόριστου δικαιώματος της γυναίκας να ορίζει το σώμα της, χρειάζονται πολλά. Αλλά πρώτο βήμα, είναι η σταθερότητα και ασφάλεια στον οικογενειακό βίο και οι πολιτικές στήριξης των νέων ζευγαριών. Με τη φτώχεια, την ανεργία, τη διευκόλυνση των απολύσεων και τα απλήρωτα δεκάωρα, όλο και λιγότεροι θα κάνουν το βήμα. Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα αντιπολίτευσης, τουλάχιστον στην Αριστερά, δίνουν τον αγώνα μέσα κι έξω από τη Βουλή για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Εμπρός, να τους υποχρεώσουμε και αυτό να το “αναβάλουν”», κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter