Φινάλε με νίκη στη Euroleague για τον Ολυμπιακό

Φινάλε με νίκη στη Euroleague για τον Ολυμπιακό

Με μία διαδικαστικής αξίας νίκη ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη φετινή Euroleague. Η ουραγός και αποδεκατισμένη Χίμκι αντιστάθηκε μέχρι ενός σημείου, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 82-75 στο Φάληρο. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 42-41. «Ήταν σημαντικό για εμάς να κλείσουμε τη σεζόν θετικά», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και διακρίθηκε στον οργανωτικό τομέα με 9 ασίστ, αλλά πέτυχε μόνο 1 πόντο. «Δεν έχω ιδέα τι θα αποφασίσει ο Βασίλης», ομολόγησε ο προπονητής του. «Θα μιλήσει με τους ιδιοκτήτες της ομάδας και με τους δικούς του ανθρώπους και θα μιλήσει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στη 12η θέση με 16 νίκες και 18 ήττες, ενώ η Χίμκι έμεινε ουραγός με ρεκόρ 4-30. Το αποψινό ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» για τη φετινή σεζόν, με δεδομένη την απουσία τους από το ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν και πάλι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε 14 πόντους, ο Κώστας Κουφός 10 και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (που ξεκίνησε βασικός) άλλους 10. Έπαιξαν και οι Λαρεντζάκης 1, Χάρισον, Σλούκας 5, Τζένκινς, Έλις 11, Μακ Κίσικ 10. Απουσίασαν και αυτή τη φορά οι τραυματισμένοι Παπανικολάου, Μάρτιν.

Για την Χίμκι, που παρατάχθηκε με εννέα παίκτες και μοναδικό ξένο τον ΜακΚόλουμ (17 π.), ο Βιάλτσεφ πέτυχε 14 πόντους και ο Καράσεφ 12.

Το φινάλε της κανονικής περιόδου βρίσκει τις ελληνικές ομάδες εκτός πλέι-οφ. Την οχτάδα των προημιτελικών θα συμπληρώσει η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (86-69 απόψε τη Μακάμπι), εφ’ όσον νικήσει τον Παναθηναϊκό στον εξ αναβολής αγώνα που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στη Ρωσία. Ειδάλλως, θα περάσει στη θέση της η Βαλένθια. Ο 16ος της κατάταξης Παναθηναϊκός (11-21) «χρωστάει» άλλον έναν αγώνα, με την ΤΣΣΚΑ την Τετάρτη στη Μόσχα.

Έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά οι Μπαρτσελόνα, TΣΣΚΑ, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπάγερν, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ. Τα πλέι-οφ της Euroleague θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου, ενώ το φάιναλ-φορ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 28-30 Μαΐου στην Κολωνία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter