Χίος: Διαδήλωση ενάντια στη νέα δομή μεταναστών

Χίος: Διαδήλωση ενάντια στη νέα δομή μεταναστών
Οι διαμαρτυρόμενοι στην προκυμαία της Χίου

Κάτοικοι, φορείς και αιρετοί, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, λέγοντας ότι δεν θα δεχθούν τετελεσμένα σε βάρος του νησιού, τη στιγμή μάλιστα που η τοπική κοινωνία μέσω του ανώτατου πολιτικού της οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου έχει εκφραστεί υπέρ μίας δομής 500 ατόμων, μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Όπως επεσήμαναν μάλιστα ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι αυθαίρετος αλλά αντιστοιχεί στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για ισοκατανομή των μεταναστών στο 1% της αντιστοιχίας του μόνιμου πληθυσμού κάθε περιοχής.

Οι συγκεντρωμένοι, απαίτησαν από τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, να συμπεριφερθεί ως Βουλευτής Χίου, αφήνοντας πίσω τον αδιέξοδο σχεδιασμό, καθώς όπως είπαν οδηγεί και πάλι το νησί σε πρωτοφανείς καταστάσεις αντίστοιχες του Φεβρουαρίου του 2020.

Οι Χιώτες παρά την πανδημία και τον βροχερό καιρό, συμμετείχαν μαζικά σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα περιμετρικά του λιμένα της Χίου ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα στη μεγάλη κινητοποίηση που θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της Χίου.

Να σημειωθεί ότι άψογη και διακριτική υπήρξε η παρουσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου που διεύθυνε την κυκλοφορία στην προκυμαία και φρόντιζε και την τήρηση των αποστάσεων.

Πηγή: Politischios.gr

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter