«Ράπισμα» στο μητσοτακέικο δόγμα για κοινωνική… ανισότητα(!) η δήλωση Μπάιντεν «είμαστε όλοι ίσοι» (Video)

«Ράπισμα» στο μητσοτακέικο δόγμα για κοινωνική… ανισότητα(!) η δήλωση Μπάιντεν «είμαστε όλοι ίσοι» (Video)

Τα ξημερώματα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην πρώτη μεγάλη ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, για τις πρώτες εκατό ημέρες του στο «τιμόνι» των ΗΠΑ, που μεταδόθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των αμερικανικών ΜΜΕ να εμφανίστηκε ενωτικός και έστειλε ένα παγκόσμιο μήνυμα ισότητας. Ένα μήνυμα που, προφανώς, δεν ενστερνίζεται και αγνοεί εκ βάθρων ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στο παρελθόν έχει πει, το γνωστό πλέον μητσοτακέικο δόγμα, ότι η κοινωνική ισότητα είναι… ενάντια στην ανθρώπινη φύση.

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: «Είμαστε όλοι ίσοι» (Video)

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν, στη μακροσκελέστατη τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στο Κογκρέσο υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «Είμαστε όλοι δημιουργημένοι (σ.σ. γεννημένοι) ίσοι», κάτι που έρχεται σε σαφή αντίθεση με όσα είχε πει ο Έλληνας πρωθυπουργός της αριστείας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από τη ΔΕΘ το 2017 είχε παραδεχτεί με τον πλέον κυνικό και ωμό τρόπο ότι: «Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση». Από τη μία ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει πανανθρώπινο μήνυμα ισότητας, στο εσωτερικό των ΗΠΑ που μαστίζονται από την κοινωνική ανισότητα, και από την άλλη ο αλαζόνας πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που έσπευσε να… συστηθεί και να κάνει γνωστές τις νεοφιλελεύθερες διαθέσεις του, πολύ πριν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Το μητσοτακέικο… δόγμα από το βήμα της ΔΕΘ έρχεται σαφώς με σε αντιδιαστολή με τον Αμερικανό πρόεδρο οποίος πριν λίγες ώρες είπε το εξής, φροντίζοντας να τηρεί τα προσχήματα, τις κοινωνικές ανισότητες, την αστυνομική βία και τις έμφυλες διακρίσεις να διχάζουν τους πολίτες των ΗΠΑ: «Κανένας υπεύθυνος Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός όταν παραβιάζονται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ένας πρόεδρος πρέπει να αντιπροσωπεύει την ουσία της χώρας μας. Η Αμερική είναι μια ιδέα – μοναδική στον κόσμο. Είμαστε όλοι δημιουργημένοι ίσοι. Είναι ποιοι είμαστε. Δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από αυτήν την αρχή».

Δείτε και το σχετικό στιγμιότυπο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter