Χιμένεθ: «Ο Λιβάγια αποτελεί πλέον ιστορία για την ΑΕΚ»

Χιμένεθ: «Ο Λιβάγια αποτελεί πλέον ιστορία για την ΑΕΚ»

O Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη Nova ενόψει του αγώνα ΟΦΗ – ΑΕΚ αύριο (31/1, 15:00), μίλησε για όλους και όλα και ξεκαθάρισε πως ο Μάρκο Λιβάγια αποτελεί πλέον ιστορία για τον “δικέφαλο» μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του Κροάτη με την ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χιμένεθ:

Για την ήττα από τον ΠΑΣ είπε: «Η αντίπαλη ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Ωστόσο και εμείς στο πρώτο μέρος δεν είχαμε την κατάλληλη ένταση. Κοίταζα το ρολόι μου για να τελειώσει το πρώτο μέρος. Το πρόβλημα ήταν το πέναλτι, αυτός μας έκανε να πάμε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Τα Γιάννινα δεν μας είχαν δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Στο δεύτερο μέρος θέλαμε να κάναμε περισσότερα πράγματα, ρισκάραμε και δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Αλλά από αυτά πρέπει να μάθουμε για το μέλλον».

Για την μεταγραφική περίοδο: “Επιθυμώ να τελειώσει η περίοδος των μεταγραφών. Σε μια ομάδα δεν μπορεί να μιλάνε όλοι για το ποιος μένει, ποιος φεύγει, ποιος ανανεώνει. Είμαστε δύο εβδομάδες που δεν μιλάμε καθόλου για ποδόσφαιρο, αλλά για τα μεταγραφικά. Εμείς ως επαγγελματίες πρέπει να είμαστε πάνω από αυτό. Αν επηρεαστούμε από ό,τι συμβαίνει εξωαγωνιστικά τότε το μυαλό δεν είναι μέσα στο γήπεδο. Θέλω να τελειώσει και το ματς με τον ΟΦΗ και να σκεφτόμαστε και για το μέλλον, αλλά να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε εγωιστικά ο καθένας μας”.

Για το αν επηρεάζονται οι παίκτες από τα μεταγραφικά: “Κάποιοι ναι κάποιοι όχι. Εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση και την προσωπικότητα. Όταν έπαιζα στη Σεβίλλη ποτέ δεν ρώτησαν τη γνώμη μου αν πρέπει να υπογράψουν έναν παίκτη. Τις ανανεώσεις των συμβολαίων τις κέρδιζα μέσα στο γήπεδο. Οι καιροί όμως αλλάζουν. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω. Ο επαγγελματίας πρέπει να είναι πάνω από αυτά”.

Για τον Ινσούα: “Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες του ρόστερ. Αλλά θα ήθελα να πω ξανά αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε πολύ για το παρελθόν και σχεδόν ποτέ για αυτό που πρέπει να ενδιαφερόμαστε, για τον ΟΦΗ. Ο Ινσούα δεν θα παίξει γιατί δεν παίζει καλά τελευταία και θα μείνει εκτός. Είναι μια αγωνιστική απόφαση. Τις άλλες αποφάσεις τις παίρνει η διοίκηση”..

Για τον Λιβάγια: “Ο Λιβάγια δεν συμφώνησε με την ομάδα να συνεχίσει. Αυτός το ζήτησε από την ομάδα. Εγώ το δέχομαι και το σέβομαι, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε αυτά. Το παρόν είναι ο Καρίμ, αν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος πιστεύω και ο Ολιβέιρα, και ο Χριστόπουλος. Αυτό είναι το παρόν και η πραγματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. Ας μιλήσουμε για το παρόν και το μέλλον της ΑΕΚ και το πιο σημαντικό είναι το ματς με τον ΟΦΗ”.

Για το ματς με τον ΟΦΗ: “Ξέρω καλά ότι είναι μια δύσκολη έδρα. Έχει παίκτες που μπορεί να μας βάλουν δυσκολίες στο γήπεδο. Φυσικά αν παίξουμε στο 100% έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε αλλιώς δεν είμαστε ανώτεροι από τον καθένα. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που θέλει να έχει την κατοχή της μπάλας στο μισό του αντιπάλου. Νομίζω πως είναι μια καλή στρατηγική αν θέλει να κερδίσει το ματς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Έχουμε αντιληφθεί ότι ο ΟΦΗ έχει καλές μεθόδους στο ποδοσφαιρικό κομμάτι”.

Για τους τραυματισμούς: “Δεν είναι μόνο ο Μάνταλος, είναι γύρω στους εννιά παίκτες λιγότεροι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες καθώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έτυχε αυτήν την περίοδο να έχουμε αυτά τα προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με 11 παίκτες και πέντε επιλογές στον πάγκο. Εμπιστεύομαι τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κάθε μέρα σιγά σιγά θα αρχίζουν να αισθάνονται πιο σημαντικοί όσον αφορά το μέλλον”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter