Όταν η κυβέρνηση «πουλάει τρέλα»

Όταν η κυβέρνηση «πουλάει τρέλα»

Την συνταγή της ξέρουν από καιρό:

Αν δεν έχεις δουλειά, φταις εσύ…

Αν δεν έχεις λεφτά, είσαι τεμπέλης…

Αν αυξηθεί η εγκληματικότητα, φταίνε οι προηγούμενοι…

Αν νοσήσεις, φταις εσύ…

Δεν τρελάθηκαν, απλά πουλάνε τρέλα!

Εδώ και καιρό καλλιεργούν το αφήγημα πως για ό,τι αλαλούμ κάνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα φταίνε οι πολίτες.

Άνοιξε-κλείσε και στα παλιά τους τα παπούτσια οι γνώμες των ειδικών. Υποσχέσεις για ανοσία της αγέλης αλλά δεν πρόλαβαν αφού δεν τόλμησαν να επιλέξουν εναλλακτικές λύσεις και αρκέστηκαν στις «κεντρικές» ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Και βέβαια δεν παίρνουν καμία ευθύνη πάνω τους γιατί δείχνουν γύρω τους, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Πάντα φταίνε οι άλλοι για ότι σπέρνουν και θερίζουν!

Αν είχαν τηρήσει τα χρονοδιαγράμματά τους και είχαν φτάσει στο 60-70% του πληθυσμού σε εμβολιασμούς (πλήρως εννοούμε) τότε δεν θα έδειχναν ως υπεύθυνους τους αντιρρησίες που ούτως ή άλλως, υπάρχουν σε όλες τις χώρες (και ίσως και σε μεγαλύτερο ποσοστό).

Τώρα όμως ξεχνούν πως απέτυχαν στο προγραμματισμό των εμβολιασμών και δείχνουν τις μεμονωμένες περιπτώσεις: Για παράδειγμα τον υπάλληλο που δεν ήθελε να εμβολιαστεί.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εάν δεν επιτύχουμε την συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα τον χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί και είναι κρίμα να γίνει αυτό, ενώ βγαίνουμε από την κρίση και έχουμε μπροστά μας λαμπρά χρόνια για την οικονομία. Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, οι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους… να αφήσουμε αυτό να γίνει επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν μία άποψη, εμένα με ξεπερνά», είπε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης.

Αλήθεια κύριε υπουργέ, όσο κι αν διαφωνείς με την άρνηση του εμβολιασμού, που είναι η ανοσία της αγέλης που είχατε υποσχεθεί στην αλλαγή του χρόνου;

Και αν ρίχνετε την ευθύνη στην Ε.Ε. γιατί δεν προνοήσατε, δεν προλάβατε, δεν είχατε εναλλακτικά σχέδια; Άλλα εμβόλια, θεραπείες, ενίσχυση των δομών;

Και συνεχίζει ο υπουργός σαν να μην ξέρει:

«Μας έχουν ενημερώσει οι επιστήμονες ότι εάν δεν φθάσουμε το τείχος ανοσίας, ανεβάζουν τα όρια τώρα, και για αυτό πρέπει το 75-80% του πληθυσμού να εμβολιαστεί μέχρι τον χειμώνα, αλλιώς κινδυνεύουμε να μιλάμε πάλι τον χειμώνα για τα μέτρα που θα πάρουμε για τις κλειστές επιχειρήσεις»

Και εδώ πάει η γνωστή ατάκα:

Αχ Στέλιο ήρθες, πώς από δω;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter