Ώρα στέψης για τον Ολυμπιακό

Ώρα στέψης για τον Ολυμπιακό

Ο Πειραιάς σήμερα το βράδυ σηκώνει την κούπα του πρωταθλητή. Το τελευταίο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού (19.30) θα συνοδευτεί από τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αντίπαλος του είναι ο ΠΑΟΚ που στα πλέι οφ έχει την ίδια συγκομιδή με τους ερυθρόλευκους. Βέβαια ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια της σεζόν είχε πάρει μεγάλη διαφορά, για να χριστεί από νωρίς πρωταθλητής.

Οι Πειραιώτες μετράνε δύο ισοπαλίες εκτός έδρας με Άρη και Αστέρα Τρίπολης, και επιστρέφουν στο Φάληρο, όπου δεν έχουν απώλεια στους αγώνες κατάταξης. Κατέκτησαν και μαθηματικά την πρώτη θέση, νικώντας τον Παναθηναϊκό. Είναι αήττητοι στα τέσσερα τελευταία ματς, μετά την ήττα τους από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Οι πρωταθλητές έχουν μια μόνο απώλεια στην έδρα τους, την ισοπαλία με τον Άρη στην κανονική περίοδο, που ήλθε με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 83’ του αγώνα, ενώ έχουν κερδίσει τα υπόλοιπα 16 παιχνίδια. Δέχθηκαν τέσσερα γκολ στην έδρα τους, τρία στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο, αυτό του Μήτρογλου που ισοφαρίστηκε.

Οι τελευταίες δύο νίκες του ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ εκτός έδρας και επί του Άρη εντός, του έδωσαν εκτός από το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ισχυρό προβάδισμα για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κέρδισε τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς στο πρωτάθλημα, ενώ είχε μόλις μια νίκη στα έξι αμέσως προηγούμενα. Έχει κάνει την καλύτερη συγκομιδή στα πλέι οφ, 17 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί ένα γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Το γκολ αυτό ήταν με πέναλτι από την ΑΕΚ. Έχει χάσει τα έξι από τα 12 τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας, ενώ δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα. Ήταν αήττητος σε 12 παιχνίδια μέχρι να χάσει από τον Άρη.

Μεταξύ τους έπαιξαν μέσα σε 15 ημέρες και τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αφού αυτό του πρώτου γύρου διεξήχθη με μεγάλη καθυστέρηση. Ήλθαν ισόπαλοι στην Τούμπα και στο Νέο Φάληρο επικράτησε ο Ολυμπιακός με 3-0. Στα πλέι οφ o ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 και έγινε η πρώτη ομάδα που δεν δέχτηκε γκολ από τον Ολυμπιακό στη σεζόν.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 62

Ισοπαλίες: 24

Νίκες ΠΑΟΚ: 43

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 45

Ισοπαλίες: 8

Νίκες ΠΑΟΚ: 11

Οι φετινοί τους αγώνες

13.01.2021: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

(51’ σουτ Ίνγκασον – 77’ κεφαλιά Μπα)

27.01.2021: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0

(50’ σουτ Ελ Αραμπί, 77’ σουτ Καμαρά, 89’ σουτ Βρουσάι)

18.04.2021: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0

(49’ σουτ Ζίφκοβιτς, 63’ σουτ Ζίφκοβιτς).

***Στις 19.30 σήμερα αρχίζουν και τα ματς Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ και Άρης Παναθηναϊκός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter