10 Γιατροί ψέλνουν κάλαντα της οργής στον Μητσοτάκη: «Συνεχίζουμε μόνοι τον αγώνα» – Στο Documento που κυκλοφορεί- Μαζί και το Docville

10 Γιατροί ψέλνουν κάλαντα της οργής στον Μητσοτάκη: «Συνεχίζουμε μόνοι τον αγώνα» – Στο Documento που κυκλοφορεί- Μαζί και το Docville

Μη χάσετε στο Documento που κυκλοφορεί.

Καλήν εσπέραν, Κυριάκο

«Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε ζωές και εσείς προσπαθείτε να σώσετε τα ψηφαλάκια σας»

«Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα αποδεικνύει το προφανές: οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ εκτοξεύουν τη θνητότητα»

«Στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν οφείλουμε να πάρουμε προσωπικά την ενίσχυση του ΕΣΥ»

«Το κλαταρισμένο σύστημα υγείας ενισχύθηκε μόνο προσχηματικά»

«Φοβόμαστε ότι ο προϋπολογισμός της υγείας θα μειώνεται συνεχώς»

ΣΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Ο μισθός καίγεται, η κυβέρνηση… σφυρίζει

Εκτοξεύονται οι τιμές σε ενέργεια και αγαθά, ενώ ένα στα τρία νοικοκυριά δυσκολεύεται να καλύψει τις βασικές του ανάγκες

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

«Ο κόσμος θέλει απαντήσεις, γιατί αν δεν τις πάρει θα εξαγριωθεί»

Μιλούν στο Documento συγγενείς ασθενών οι οποίοι έχασαν τον άνθρωπό τους που ήταν στη λίστα αναμονής και δεν είχε «VIP διαβατήριο»

ΙΗΣΟΥΣ ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ Ο κομμουνιστής της Ιουδαίας

Ο Ι.Σ.Καριώτης αποδίδει τιμή σε έναν υπονομευτή του καθεστώτος, μια απειλή του πλούτου και της εξουσίας του, έναν οραματιστή μιας βασιλείας ισότητας και ελευθερίας

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Οι κινήσεις Τσίπρα αλλάζουν το σκηνικό

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ Πάρτι εκατομμυρίων και ημετέρων στο υπουργείο Εργασίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ «Μου έκοψαν και την άδεια μετά από 19 έτη κράτησης»

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ H Ομικρον φέρνει καραντίνα, η οικονομία αντέχει;

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Αγοράζουν φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες

ΧΙΛΗ Ξανά στον δρόμο της ελπίδας

ΗΠΑ Δουλειά μέχρι θανάτου

ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΣΑΡΡΗ Μια Ελληνίδα μαγεύει στην Πρέμιερ Λιγκ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ Νίκος Συρμαλένιος, Ζέφη Δημαδάμα, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ανδρέας Νεφελούδης, Ευαγγελία Μανιτσούδη

Μαζί όπως κάθε εβδομάδα το DocVille με τα πάντα γύρω από το παιχνίδι

Και –στην έκδοση των 4,5 ευρώ- μια μεγάλη προσφορά. Τρία βιβλία στην τιμή του ενός: Οι μάχες της Επανάστασης μέσα από τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και τις ιστορικές πηγές του 19ου αιώνα

Μαζί στο Docville 

Ο συλλέκτης παλαιών παιχνιδιών Γεράσιμος Τζωρτζάτος ανατρέχει στην ιστορία της θρυλικής El Greco και ξεχωρίζει τα παιχνίδια της που γράφτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη των παιδιών.

Μια συζήτηση του general manager της ΕΠΑ, της οποίας η ιστορία ξεκινά από τον μεσοπόλεμο, Θωμά Ακουαρόνε με τον Παναγιώτη Φρούντζο αναφορικά με τον χώρο του παιχνιδιού από τα 30s έως σήμερα.

Ο ιδιοκτήτης του παλαιοπαιχνιδοπωλείου Παιχνοδρόμιο Απόστολος Γιαλιτάκης γράφει για τα πέντε παιχνίδια που κυνηγούν μανιωδώς οι συλλέκτες.

Bibibo Vs Barbie: η σύγκρουση δύο φημισμένων κυριών.

Ο Νικόλαος Ζάβρας, ιδιοκτήτης της Joy-Toy, της θρυλικής εταιρείας που ίδρυσαν οι αδερφοί Βιδάλη, μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για την αναβίωση ενός θρύλου σε μια σκληρή πραγματικότητα.

Η Μαίρη Βέργου, επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών, ξεχωρίζει επτά ελληνικά παιχνίδια που αποτυπώνουν τη διαδρομή του παιδικού φετίχ από τη δεκαετία του ’20.

Ανακαλύψαμε το εργαστήριο του Χρήστου Κορδάτου (Modelling Centre), το οποίο ειδικεύεται στις μακέτες τρένων, και κάναμε μια γιορτινή διαδρομή ανάμεσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, ράγες και μικροσκοπικές ανθρώπινες φιγούρες που δίνουν ζωή στα τοπία. Ρεπορτάζ Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο Μάνος Γρυπάρης, αρχισυντάκτης στο GameWorld.gr, γράφει για το πώς τα video games (σχεδόν) αντικατέστησαν τα παραδοσιακά παιχνίδια.

Ανακαλύψαμε το εργαστήριο του Χρήστου Κορδάτου (Modelling Centre), το οποίο ειδικεύεται στις μακέτες τρένων, και κάναμε μια γιορτινή διαδρομή ανάμεσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, ράγες και μικροσκοπικές ανθρώπινες φιγούρες που δίνουν ζωή στα τοπία. Ρεπορτάζ Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ο Μάνος Γρυπάρης, αρχισυντάκτης στο GameWorld.gr, γράφει για το πώς τα video games (σχεδόν) αντικατέστησαν τα παραδοσιακά παιχνίδια.

Και –στην έκδοση των 4,5 ευρώ- μια μεγάλη προσφορά:

Τρία βιβλία στην τιμή του ενός 

Έτσι πολεμήσαμε στον Αγώνα: Δύο τόμοι με τις μάχες της επανάστασης από το 1821 στην Αλαμάνα έως το τέλος του ξεσηκωμού με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη μάχη της Πέτρας μέσα από τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και τις ιστορικές πηγές του 19ου αιώνα. Επίτομη η Πολιορκία και η Έξοδος του Μεσολογγίου (1825-26).

Πρώτος τόμος (1821-22)

Η περιγραφή των μαχών των δύο πρώτων κρίσιμων χρόνων του Αγώνα μέσα από τις αναμνήσεις των πρωτεργατών. Η θυσία της Αλαμάνας, η κίνηση ματ στο χάνι της Γραβιάς, η νίκη στο Βαλτέτσι που έκρινε τον ξεσηκωμό, η ασύνετη καταστροφή του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Δραγατσάνι, η ήττα των μουσουλμάνων Λαλαίων, η πανωλεθρία του σουλτάνου στα Βασιλικά, η πτώση της Τριπολιτσάς, η συντριβή του Μαυροκορδάτου στο Πέτα, το έπος του Γέρου του Μοριά στα Δερβενάκια.

Προλογίζει ο Γιώργος Μαργαρίτης Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ

Δεύτερος τόμος (1823-29)

Ξεκινώντας από το 1823 και από τη μάχη στο Καρπενήσι όπου λαβώθηκε θανάσιμα ο Μάρκος Μπότσαρης συνθέτουμε ψηφίδα ψηφίδα την τοιχογραφία του πολέμου της ελληνικής ανεξαρτησίας που ολοκληρώθηκε το 1829 με μια μάχη (Πέτρα Βοιωτίας) η οποία μνημονεύεται σπάνια καθώς δεν έλαβε χώρα κάνα περιλάλητο ανδραγάθημα και οι Τούρκοι συνθηκολόγησαν γρήγορα για να προφτάσουν να ανέβουν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1828-29. Στην Πέτρα έγινε η πρώτη μάχη του καιρού της νεωτερικότητας, εποχή που δεν άφηνε πολύ χώρο σε θρύλους οπλαρχηγών, όπως ο Παπαφλέσσας και ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, οι οποίοι πέθαναν στις μάχες στο Μανιάκι και στον Ανάλατο αντίστοιχα, δίχως η θυσία τους να συνεισφέρει στην τελική επικράτηση αλλά ακολουθώντας μέχρι τέλους τον προσωπικό τους αξιακό κώδικα.

Τρίτος τόμος (Η Πολιορκία και η Έξοδος του Μεσολογγίου, 1825-26)

Ετσι πολεμήσαμε στο Μεσολόγγι (1825-26): η Πολιορκία και η Έξοδος μέσα από τα απομνημονεύματα των αγωνιστών και τις ιστορικές πηγές του 19ου αιώνα. Μια ηρωική στιγμή, η αυτοθυσία, έχει περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο ως η υπέρτατη συνεισφορά των πολιορκημένων του Μεσολογγίου στον αγώνα για ελευθερία. Ο Διονύσιος Σολωμός ύμνησε τους συγχρόνους του ήρωες, όπως τους έπρεπε. Ο Σπυρομίλιος, ο Κασομούλης, ο Μίχος και ο Μάγερ μέσα από την εφημερίδα «Ελληνικά Χρονικά» χρονολογούν την πολιορκία, διεκτραγωδούν καταστάσεις ανέχειας και απελπισίας, στηλιτεύουν συμπεριφορές εγωισμού, αδιαφορίας, αισχροκέρδειας και αρχομανίας, αποθεώνουν πρόσωπα και καταγράφουν ανεπάρκειες. Στους προμαχώνες του Μεσολογγίου στήθηκε το κολάζ του ελληνικού ξεσηκωμού και παρατίθεται αυτούσιο στην αρχειακή μορφή του.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter