10 χρόνια kids@safety από τη WIND

10 χρόνια kids@safety από τη WIND

Μία δεκαετία υπεύθυνης πληροφόρησης για την ορθή χρήση του διαδικτύου

Τα 10 χρόνια της «κλείνει» φέτος η ενημερωτική εκστρατεία Kids@safety της WIND Ελλάς, που από το 2010 αποτελεί μέρος της πολύπλευρης στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Εταιρείας, γύρω από τον άξονα «Κοινωνία». Κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας περισσότεροι από 400.000 γονείς και μαθητές έχουν ενημερωθεί για την ορθή χρήση του διαδικτύου, περισσότερα από 250.000 εκπαιδευτικά έντυπα έχουν διανεμηθεί σε 5.000 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και έχουν «τρέξει» 4 καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Μέσα από τα τέσσερα κανάλια επικοινωνίας, τη σελίδα του kids@safety, Facebook, Twitter και Instagram, το πρόγραμμα παρέχει συνεχή και υπεύθυνη πληροφόρηση για την ορθή χρήση του διαδικτύου, ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ ανηλίκων, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών και προωθεί τις θετικές πλευρές των νέων τεχνολογιών και την κριτική σκέψη.

Οι 4 ενημερωτικές καμπάνιες που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος:

· «Nudes will survive anything», με θέμα την ανταλλαγή ακατάλληλων δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες στην πορεία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής (2020)

· «Εύχεσαι να τις έχει δει ο άντρας / η γυναίκα σου» , με θέμα την εύκολη πρόσβαση των παιδιών και των εφήβων σε πορνογραφικό υλικό (2018)

· «Το Νου Σου…στο διαδίκτυο!» ,καμπάνια για τον εθισμό και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου για γονείς και παιδιά (2013)

· «Δεν είναι όλα τα παπάκια παιχνίδι!» «Δεν είναι όλοι οι αριθμοί παιχνίδι!» με θέμα την ορθή χρήση κινητού και διαδικτύου από τα παιδιά (2010).

Σημαντικός άξονας της εκστρατείας kids@safety είναι η υποστήριξη της δράσης Cyberkid www.cyberkid.gov.gr και του αντίστοιχου mobile app, μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υλοποιείται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επίσης η WIND στηρίζει τις ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνουν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άλλοι αρμόδιοι φορείς στα θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και νέων τεχνολογιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter