100 χρόνια από τη γέννηση του Απόστολου Καλδάρα στο Docville την Κυριακή με το Documento

100 χρόνια από τη γέννηση του Απόστολου Καλδάρα στο Docville την Κυριακή με το Documento

Στις 7 Απριλίου συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννηση του Απόστολου Καλδάρα στα Τρίκαλα. Με αυτή την αφορμή άνθρωποι δικοί του και συνεργάτες του γράφουν και μιλούν για τον συνθέτη στο Documento. Ο Κώστας Καλδάρας αναφέρεται στην καθημερινότητα του πατέρα του με την οικογένειά του, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης στα μυστικά της λαϊκής μουσικής που έμαθε κοντά του, ο Γιώργος Νταλάρας στη σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης που είχαν μεταξύ τους, ο Σταμάτης Κόκοτας στη συνεργασία τους που ξεκίνησε με το «Όνειρο απατηλό», ενώ η Χαρούλα Λαμπράκη περιγράφει την πρώτη φορά που πήγε στο σπίτι του για να προβάρουν ένα από τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια, το οποίο κρύβει από πίσω μια τραγική ιστορία. Στο ρεπορτάζ η Έμυ Ντούρου.

«Έχουμε συρρικνώσει τα αντηχεία της ψυχής μας»: Η ερμηνεύτρια με τη μαγική φωνή (και διδάκτωρ στη Μοριακή Βιολογία) Αγγελική Τουμπανάκη μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή της στο Half Note Jazz Club.

«Αρνούμαι να βραβευτώ από ένα κράτος που σκοτώνει ανθρώπους»: ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους βομβαρδισμούς αμάχων, για τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του δυτικού πολιτισμού και για το θέατρο που γεννιέται στα υπόγεια, όπως η παράστασή του «Lebensraum», μακριά από τις επιχορηγήσεις.

Ποια είναι η σχέση που συνδέει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τον πρόεδρό του Νίκο Κούκη με την εταιρεία A & B Advertising του Αλέξανδρου Καλιγαρίδη; Στο ρεπορτάζ ο Παναγιώτης Φρούντζος.

Λουμπαρδιάρης και Εμπρός στα χέρια του Μπακογιάννη: γράφουν ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη, Τατιάνα Σκανάτοβιτς, ηθοποιός-σκηνοθέτρια και μουσικός, και Άκης Παπασαράντης, μέλος της Κίνησης Πολιτών για του Φιλοπάππου.

Η Ζιζή Μακρή και η Βάσω Κατράκη στην Κίνα του Μάο: ο επιμελητής της έκθεσης χαρακτικών των εικαστικών από τα ταξίδια τους στην Κίνα που φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Σπύρος Μοσχονάς μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης βρέθηκε στα παρασκήνια της συναυλίας για την ειρήνη που οργάνωσε η πρωτοβουλία Αλληλεγγύη για Ολους στα Προπύλαια και μεταφέρει τον παλμό.

Ο ιστορικός συγγραφέας Θεόδωρος Παναγόπουλος γράφει για τον «εθνάρχη των Νεοελλήνων» Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με αφορμή την επέτειο της γέννησης του Γέρου του Μοριά στις 3 Απριλίου.

Στη στήλη «New entries» o τραγουδιστής/τραγουδοποιός και ηθοποιός Χρήστος Κούρτογλου μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter