100ατές ομόλογο εκδίδει η Αυστρία!

100ατές ομόλογο εκδίδει η Αυστρία!

Την έκδοση 100ετούς ομολόγου ξεκίνησε σήμερα η Αυστρία, καθώς το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών δημιούργησε εμπιστοσύνη στους αρμόδιους για το χρέος της χώρας ότι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που θα πουλήσει ένα τέτοιο τίτλο μέσω κοινοπραξίας τραπεζών. 

Μία επιτυχής πώληση θα έδειχνε ότι η ζήτηση για πολύ μακροπρόθεσμα ομόλογα, οι τιμές των οποίων είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε μεταβολές των επιτοκίων, παραμένει ισχυρή, παρά το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να καταργούν τα μέτρα στήριξης που έλαβαν στην εποχή της κρίσης.

Στα αρχικά στάδια, η Αυστρία τιμολογεί τα ομόλογα με επασφάλιστρο 55-60 μονάδων βάσης σε σχέση με τα ομόλογά της που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2047, σύμφωνα με τραπεζίτες. Τα 30ετή ομόλογα είχαν απόδοση 1,52% σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Tradeweb, υποδηλώνοντας ότι η απόδοση των 100ετών ομολόγων θα διαμορφωθεί από 2,07% έως 2,12%.

Η Αυστρία σχεδιάζει να πουλήσει τα ομόλογα μέσω κοινοπραξίας τραπεζών για να διευκολύνει την αγορά τους από μία ευρύτερη βάση επενδυτών. Οι τράπεζες που εμπλέκονται είναι οι Bank of America Merrill Lynch, Erste Group, Goldman Sachs, NatWest Markets και Societe Generale.

Από τις χώρες της Ευρωζώνης, μόνο η Ιρλανδία και το Βέλγιο έχουν εκδώσει 100ετή ομόλογα, αμφότερες με ιδιωτική τοποθέτηση, μία διαδικασία με την οποία οι τίτλοι πωλούνται απευθείας σε έναν μικρό αριθμό επενδυτών, ακόμη και σε έναν μόνο αγοραστή. Οι συναλλαγές αυτές ήταν πολύ χαμηλότερου ύψους, 50-100 εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία.

Νωρίτερα σήμερα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Χρέους της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 5ετή και 100ετή ομόλογα στο ύψος του «μεγέθους αναφοράς», κάτι που τυπικά σημαίνει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ για κάθε έκδοση και ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο.

Τραπεζίτες που εργάζονται για τη συναλλαγή δήλωσαν ότι υπάρχουν ενδείξεις για ενδιαφέρον (από τους επενδυτές) πάνω από 6 δισ. ευρώ για τα 100ετή ομόλογα και πάνω από τα 7 δισ. ευρώ για τα 5ετή ομόλογα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter