101 οι νεκροί; Ναι, αλλά αύριο έρχονται τα Ραφάλ

101 οι νεκροί; Ναι, αλλά αύριο έρχονται τα Ραφάλ

Τριψήφιος ο αριθμός των νεκρών χθες, Δευτέρα. 101 συνάνθρωποί μας «έφυγαν» μέσα σε 24 ώρες από κορονοϊό. Τι; Να μην κοιτάμε τους νεκρούς; Να κοιτάμε τα κρούσματα, που δείχνουν αποκλιμάκωση της πανδημίας; Μα πριν μερικές μέρες δεν μας έλεγαν να μην κοιτάμε τα κρούσματα, αλλά να κοιτάμε τους σκληρούς δείκτες, τους θανάτους και τις διασωληνώσεις; Τώρα να κοιτάμε πάλι τα κρούσματα;

*** Μήπως να μην κοιτάμε τίποτα κι απλά να χειροκροτάμε; Νομίζω μια νέα λίστα Πέτσα, με χειροκροτητές πολίτες είναι αυτό που χρειάζεται. Χειροκροτάς στο σπίτι σου την κυβέρνηση, μεταξύ συγγενών και φίλων; 100 ευρώ. Χειροκροτάς στο μπαλκόνι; 200 ευρώ. Χειροκροτάς σε live σύνδεση τηλεοπτικού σταθμού; 1.000 ευρώ.

*** Γενικώς, μην στεναχωριέστε για τους 101 ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή λόγω κυβερνητικής ανικανότητας στη διαχείριση της πανδημίας και στην επικοινωνία για τον εμβολιασμο. Να σκέφτεστε ότι αύριο προσγειώνονται στην Τανάγρα τα πρώτα έξι δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ. Το ίδιο, δηλαδή, που κάνατε όταν αγοράζαμε περιπολικά.

*** «Φυσικά και υπάρχουν κι άλλα κτήρια για να στεγάσουν mega-εμβολιαστικό κέντρο. Κλείνουν, προσωρινά λένε, το Παίδων Πεντέλης, γιατί έχουν στο μάτι να το κλείσουν τελείως το επόμενο διάστημα. Θα με θυμηθείς». Αυτά μου είπε φίλη νοσηλεύτρια στο Παίδων «Αγία Σοφία», το οποίο θα επωμιστεί, όπως και το «Αγλαΐα Κυριακού», τα περιστατικά από το Παίδων Πεντέλης. Γιατί; Για να σπρώξουν κι άλλο κόσμο στις ιδιωτικές ασφάλειες και στα ιδιωτικά νοσοκομεία, τι γιατί;

*** Μάθαμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει, λέει, εξπέρ στις selfies και γνωρίζει πώς τραβάνε φωτογραφία όλα τα κινητά. Με τόσα τριήμερα και τόσες ανέμελες φωτογραφίες εγώ δεν θα ήμουν απλά εξπέρ, αλλά θα μπορούσα να γράψω και βιβλίο. Βάζω στοίχημα ότι είναι πολύ καλός επίσης στην ηλιοθεραπεία, στο χαλάρωμα και στο να απολαμβάνει τον καφέ του μπροστά στη θάλασσα.

*** Θέμα Πολάκη «γέννησαν» τα συστημικά ΜΜΕ ότι δήθεν ο βουλευτής Χανιών του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αστυνομικού για μάσκες, σε μεζεδοπωλείο του Μοσχάτου, απειλώντας τον… με δυσμενή μετάθεση.
Δεν έχει σημασία ότι τα πέρι απειλών διέψευσε ο αυτόπτης μάρτυρας και δημοσιογράφος, κ. Παπανίδης, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, αλλά και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την προβοκάτσια, σημασία έχει ότι πρέπει να πιστέψετε αυτά που λέει ο Γιάννης Οικονόμου και η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

*** Σε δύο δίκες με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων παραπέμπεται η αποκαλούμενη και ως «παρέα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά, όχι, το θέμα δεν έπαιξε στα κανάλια, ούτε στα συστημικά ΜΜΕ.
Εκεί θα ακούτε για τον Πολάκη.

*** Έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας ότι το βραβείο του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στους πέντε καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης, είναι στην ουσία «πέτσινο». Η πλατφόρμα που του χάρισε τη διάκριση δεν έχει, λέει, καμία θεσμική εγκυρότητα και στο έμψυχο δυναμικό της έχει δύο υπαλλήλους. Κρίμα, γιατί έπρεπε να πάρει ένα αληθινό βραβείο για τον Μεγάλο Περίπατο. Όχι;

*** Παρατηρώ μια επιχείρηση συγκάλυψης στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη. Λέτε να έχει να κάνει επειδή με το ποιοι είναι οι φερόμενοι ως δράστες του βιασμού; Γίνονται τέτοια πράγματα στη χώρα μας;

*** Η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε θέση για την καταγγελία του βιασμού. Όχι, δεν θα αναπαράγω τα όσα έγραψε. Θα σας πω μόνο ότι τη στηρίζει η Αφροδίτη Λατινοπούλου κι αυτό τα λέει όλα.

*** Σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Χωρίς «ναι μεν, αλλά» κι άλλες τέτοιες ξεπλυματικές μπαρούφες. Τελεία και παύλα.

*** «Να περιμένετε πάρα πολλά το επόμενο διάστημα. Πράγματα που θα αναστατώσουν πάρα πολύ τη Νέα Δημοκρατία. Είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση όλη αυτή η ιστορία», είπε ο Κώστας Βαξεβάνης με αφορμή την εκδικητική δίωξή του για την υπόθεση Novartis.
Εδώ αν ταιριάζει το τικ τακ, τικ τακ…

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter