11η Σεπτεμβρίου: Δεκαεννιά χρόνια μετά οι Αμερικανοί τίμησαν με μάσκες τα θύματα

11η Σεπτεμβρίου: Δεκαεννιά χρόνια μετά οι Αμερικανοί τίμησαν με μάσκες τα θύματα

Δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που άλλαξε μια για πάντα τον κόσμο. 

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Σεπτεμβρίου του 2001 όταν δύο αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου με διαφορά 20 λεπτών, προκαλώντας χάος και πανικό. Όσοι κατάφεραν να σωθούν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν, κάποιοι άλλοι άρχισαν να πέφτουν από τα παράθυρα, άλλοι περίμεναν υπομονετικά βοήθεια και κάποιοι άλλοι έχασαν ακαριαία τη ζωή τους. 

Ακόμη δύο ακόμη αεροπειρατείες σημειώθηκαν την ίδια ημέρα με το πρώτο αεροσκάφος να πέφτει πάνω στο Πεντάγωνο και το δεύτερο, που είχε στόχο τον Λευκό Οίκο, να αποτυγχάνει, καθώς οι επιβάτες επιτίθενται στους αεροπειρατές, με αποτέλεσμα να συντριβεί νοτιοδυτικά της Πενσυλβάνια.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του 21ου αιώνα και κάθε χρόνο οι σκηνές τρόμου εκείνης της ημέρας επανέρχονται στο προσκήνιο, θυμίζοντας το τραγικό αυτό γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους με τις εκδηλώσεις μνήμης. Φέτος λόγω της πανδημίας οι εκδηλώσεις ήταν λίγες. O Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντίπαλός του στις εκλογές, Τζο Μπάιντεν, παρευρέθηκαν σε ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε τα θύματα με την παρουσία του στο Εθνικό Μνημείο της πτήσης 93, στην Πενσυλβάνια. Στο πλευρό του ήταν και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ.

Οι ήρωες της πτήσης 93 «θα μας θυμίζουν για πάντα ότι ανεξάρτητα από τον κίνδυνο, ανεξάρτητα από την απειλή, ανεξάρτητα από τις διαφορές, η Αμερική θα είναι πάντα θα σηκώνεται πάντα, θα στέκεται ψηλά και θα μάχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του βρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, όπου οι οικογένειες των θυμάτων ανέφεραν τα ονόματα των 3.000 θυμάτων της τραγικής ημέρας.





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter