13 λόγοι που θα σε κάνουν να δεις το τρέξιμο με άλλο μάτι

13 λόγοι που θα σε κάνουν να δεις το τρέξιμο με άλλο μάτι

Είσαι από τους ανθρώπους που όταν ακούς τη λέξη «τρέξιμο» βγάζεις… σπυράκια; Ισως θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Και αυτό γιατί το τρέξιμο μπορεί να σε βοηθήσει σε τομείς της ζωής σου που δεν έχεις καν φανταστεί. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι οι οποίοι θα σε κάνουν να δεις με καλό μάτι το τρέξιμο.

Έχεις χρόνο για τον εαυτό σου

Οταν τρέχεις απομακρύνεσαι από την καθημερινότητα, αφιερώνοντας χρόνο για τον εαυτό σου. Δεν είσαι μπροστά από ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή, κάτι που μπορεί να σε ηρεμήσει.

Νιώθεις υγιής

Ανεξάρτητα με τον χρόνο που τρέχεις η καρδιά σου «ενεργοποιείται» και η ροή του αίματος και του οξυγόνου σε όλο το σώμα είναι καλύτερη, κάτι που σε κάνει να νιώθεις αναζωογονημένος. Αν τρως και σωστά θα παρατηρείς εντυπωσιακή βελτίωση του οργανισμού σου.

Λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλός σου

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, μετά από το τρέξιμο για λίγες μόνο ημέρες δημιουργούνται εκατοντάδες χιλιάδες νέα κύτταρα στη φαιά ουσία του εγκεφάλου.

Διατηρείς επίπεδη την κοιλιά σου

Το τρέξιμο καίει το κοιλιακό λίπος. Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις αυξάνουν τους χτύπους της καρδιάς που έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου που οδηγεί σε απώλεια λίπους.

Τρως ελεύθερα με μερικούς αστερίσκους

Πριν τρέξεις πρέπει να δώσεις τα απαραίτητα καύσιμα στο σώμα σου και να ανταμείψεις τους μυς σου που εργάζονται σκληρά. Βέβαια, όλα γίνονται με μέτρο.

Φέρνει το χαμόγελο στα χείλη σου

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά ισχύει. Οι ενδορφίνες, οι ορμόνες της ευτυχίας, εκλύονται και κάνουν δουλειά προσφέροντάς σου ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!

Βλέπεις βελτίωση στον ύπνο σου

Αρκετοί δρομείς αναφέρουν ότι με μία ώρα καθημερινό τρέξιμο είδαν τον ποιότητα του ύπνου τους να βελτιώνεται, μειώνοντας το ροχαλητό και τις αϋπνίες.

Ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Οι δρομείς έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με όσους απολαμβάνουν τον… καναπέ τους, καθώς ο οργανισμός τους λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς.

Κρατάει σε καλά επίπεδα την ερωτική σου ζωή

Οσοι άνδρες τρέχουν πέντε ώρες εβδομαδιαίως η πιθανότητα για στυτική δυσλειτουργία βρίσκεται μόλις στο 17%.

Θα σου δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση

Οι δρομείς σημειώνουν ότι η αυτοπεποίθησή τους βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα, καθώς πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν.

Γεμίζεις τις μπαταρίες σου

Οταν δεν είσαι καλά το τρέξιμο σου δίνει ενέργεια. Οταν συνδυάσεις το τρέξιμο με τη σωστή διατροφή θα δεις τα επίπεδα ενέργειας να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο.

Χάνεις πιο εύκολα βάρος

Με το τρέξιμο καίς αρκετές θερμίδες, κάτι που θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος πιο εύκολα και με τον σωστό τρόπο.

Είναι μία βασική κίνηση που θα σε βοηθήσει να κάνεις φίλους

Το τρέξιμο είναι μία πολύ απλή διαδικασία που βασίζεται σε βασική κίνηση του ανθρώπου. Μάλιστα, όταν καθαρίσεις το μυαλό σου θα μπορέσεις να κοινωνικοποιηθείς πιο άνετα.

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter