13 χρόνια μετά, ξεκινούν ξανά από την Αθήνα με προορισμό το Έβερεστ (video)

13 χρόνια μετά, ξεκινούν ξανά από την Αθήνα με προορισμό το Έβερεστ (video)

13 χρόνια μετά την τελευταία προσπάθεια ελληνικής αποστολής για την κατάκτηση του Έβερεστ, δύο Έλληνες ορειβάτες, ξεκινούν από την Αθήνα για το μεγάλο όνειρο.

Ένας από τους πλέον έμπειρους και παθιασμένους Έλληνες ορειβάτες, ο Αντώνης Συκάρης, επί 27 χρόνια μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών και ο επίσης έμπειρος ορειβάτης και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής πολυεθνικής COCO-MAT, Μιχάλης Ευμορφίδης, θα φύγουν από την Ελλάδα στις 3 Απριλίου για μια αποστολή που θα διαρκέσει 2,5 μήνες με τελικό προορισμό την κορυφή του κόσμου.

Λίγους μήνες αφού επέστρεψε από το Κιλιμάντζαρο, όπου ανέβηκε με τον 13χρονο γιό του, ο Μιχάλης Ευμορφίδης, είναι αποφασισμένος να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια οπότε και ξεκίνησε μέσω της COCO-MAT να στηρίζει ορειβατικές αποστολές.

Τα περασμένα Χριστούγεννα λοιπόν, αφού επέστρεψε από το Κιλιμάντζαρο, ο κ. Ευμορφίδης απευθύνθηκε στον Αντώνη Συκάρη προτείνοντάς του να ηγηθεί της δύσκολης αποστολής. Ο έμπειρος ορειβάτης, αφού …τον πέρασε από τα απαραίτητα τεστ, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση. Έτσι, οι δυό τους, μετά από επίπονη προετοιμασία είναι πλέον έτοιμοι να κοιτάξουν τον κόσμο από το υψηλότερό του σημείο στα 8.848 μέτρα.

Στις αποσκευές τους θα πάρουν την εμπειρία του αρχηγού Αντώνη Συκάρη που έχει συμμετάσχει σε πλήθος ορειβατικών αποστολών ανά τον κόσμο και έχει ηγηθεί αποστολές στην οροσειρά των Ιμαλαίων 6 φορές, στις κορυφές Kongur (7.719μ.) Dhualirigi (8.167μ.) Pumori (7.161μ.) Lenin (7.134μ.) και Nogin Kanga (7.135μ.) , τον ενθουσιασμό του Μιχάλη Ευμορφίδη και την χορηγία της COCO-MAT αλλά και τις ευχές των οικογενειών, των φίλων και των γνωστών τους που θα τους περιμένουν να επιστρέψουν.

Στη σελίδα τους στο facebook μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αποστολής που ξεκινά στις 3 Απριλίου.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση για την αναγγελία της αποστολής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter