13ο μισθό στους υπαλλήλους θα δώσει ο Δήμος Μυκόνου

13ο μισθό στους υπαλλήλους θα δώσει ο Δήμος Μυκόνου

13ο μισθό στους δημοτικούς υπαλλήλους πρόκειται να καταβάλει ο Δήμος Μυκόνου. Με επίσημη ανακοίνωσή του τονίζει ότι η συνολική δαπάνη του ειδικού βοηθήματος προς τους υπαλλήλους υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ ετησίως και καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου. 

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά τη σύμφωνη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο άναψε το πράσινο φως για την καταβολή των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος (Ν. 4483/2017) που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, αποτέλεσε προσωπική πρόταση του δημάρχου Μυκόνου και πλέον υλοποιείται απρόσκοπτα, ύστερα και από τη θεώρηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Έτσι, ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που προχωρά στην καταβολή ειδικού βοηθήματος δημοσίων υπαλλήλων κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που υπηρετούν στο νησί, ενταγμένου σε έναν ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό στήριξής τους, που περιλαμβάνει πέραν του «13ου μισθού», εξασφάλιση στέγης και διατροφής.

Τα πρώτα εντάλματα πληρωμής που εγκρίθηκαν και θα καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους, ανέρχονται στο ποσό των 116.500 ευρώ.

Μεταξύ των πρώτων δικαιούχων είναι οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter