15 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας – 52 προσαγωγές (Photos – Video)

15 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας – 52 προσαγωγές (Photos – Video)

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, μαθητές και φοιτητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της χώρας, για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του.

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στην πορεία οργανώσεων και συλλογικοτήτων που ξεκίνησε στις 18:00 το απόγευμα ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια. Στις 21:00 διοργανώνεται σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Έκλεισε και ο σταθμός του μετρό στο Μοναστηράκι.

Διαβάστε περισσότερα: Κλειστός ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» – Τι ισχύει για «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι»

52 προσαγωγές

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά το πέρας της μαθητικής και φοιτητικής πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τη δολοφονία του από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, προχώρησε σε 52 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, την πλατεία Αττικής και κοντά στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Καμάρα. Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες στην Πάτρα, τον Βόλο, το Αγρίνιο, την Καρδίτσα, την Κομοτηνή, την Χαλκίδα και την Καβάλα.

Μαθητές από σχολεία όλης της Αττικής συμμετείχαν συντονισμένα από κοινού με τους φοιτητικούς συλλόγους στην πρωινή διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική καταστολή, ώστε να μην ξεχαστεί ποτέ τι έγινε 15χρόνια πριν στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

«Εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη», «Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», είναι μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι νέοι άνθρωποι που συμμετείχαν στην πορεία, που είχε κληθεί για τις 12 το μεσημέρι.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία έγινε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και από εκεί μέσω των οδών Εγνατίας και Ίωνος Δραγούμη κινήθηκαν προς το ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και της καταστολής.

Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 9:00 και μέχρι νεωτέρας ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 και μέχρι νεωτέρας.

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Τροχαία, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας. Οι ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter