15 χρόνια Περιβαλλοντική Έρευνα και Κατάρτιση: Μια εκδήλωση του ΕΚεΠΕΚ

Μία ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην περιβαλλοντική προστασία και την έρευνα, πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ), την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αριστοτέλης» του Παντείου Πανεπιστημίου, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε ετών λειτουργίας. 

Σκοπός της επετειακής εκδήλωσης είναι να τιμηθούν φορείς και πρόσωπα τα οποία έχουν διακριθεί μέσα από το έργο τους για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τραπέζης της Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και τον εκλιπόντα, Καθηγητή Γεώργιο Παπαδημητρίου.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί το νέο συλλογικό έργο των ερευνητών και στελεχών του ΕΚεΠΕΚ με τίτλο: «Περιβάλλον. Διεθνής Προστασία. Πολιτική – Δίκαιο – Θεσμοί» το οποίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Ι. Σιδέρης.

 Το βιβλίο θα προλογίσει ο Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός και θα παρουσιάσουν οι:  

Στέλιος Περράκης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πρέσβυς - Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης 

 Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας 

 Σωτήρης Μουσούρης, πρώην Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ 

 Γεώργιος Σαμιώτης, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς

Συγγραφική Ομάδα: 

Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας, Διευθυντής ΕΚεΠΕΚ 

Δρ. Σταύρος Μαυρογενης, Ερευνητής ΕΚεΠΕΚ 

 Δρ. Τηλέμαχος Μπούρτζης, Ερευνητής ΕΚεΠΕΚ 

 Δρ. Γεράσιμος Ροδοθεάτος, Ερευνητής ΕΚεΠΕΚ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.