16 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Στους 130 παραμένουν οι θάνατοι

16 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Στους 130 παραμένουν οι θάνατοι

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

16 νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του από τον ιό το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλεόν στα 2.506.

Από αυτά το 56% είναι άνδρες, ενώ σημαντική είναι η πληροφορία ότι στα νότια προάστια δεν έχει βρεθεί νέο κρούσμα.

47 συμπολίτες μας νοσιλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67 έτη. 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης ότι με το άνοιγμα κάποιων λειτουργιών της δικαιοσύνης συστήνεται η χρήση μάσκας για την έδρα, τους συνηγόρους και τους διαδίκους, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου και να εισέρχονται 1 πολίτης ανά 10 τμ σε κάθε αίθουσα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τις τελευταίες ώρες παρατηρηθηκε μεγαλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ επεσήμανε οτι τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν όπως και τα πρόστιμα.

Αναφερόμενος στις μέρες μετα της άρση τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε αυστηρα τα μέτρα ατομικής προστασίας ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχουν  αναζοπυρωσεις και θα χάνουμε και συνανθρώπους μας.

Τόνισε επίσης ότι η μετακίνηση απο Δευτερα σε Ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία θα γίνεται με χρήση του κωδικου Β2.

Σχετικά με την άρση των μέτρων η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας συνεδριάζει ξανά απόψε για να δώσει γενικούς κανόνες για την επέκταση των κριτηρίων για τις εργαστηριακές εξετάσεις για τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και ειδικά θέματα που αφορούν τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες μετά την άρση των μέτρων.

Οπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας η καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού θα συμβάλει στην βετλιωση των χειρισμών μας κατά την σταδιακή άρση των μέτρων η οποία όπως αναγνωρίζεται από ολους τους ειδικούς συνοδεύεται και από ένα κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας του ιού, ωστόσο, δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter