16ος Ορεινός Μαραθώνιος Ηρακλής: Εκατοντάδες αθλητές απόλαυσαν τα μονοπάτια της Οίτης

16ος Ορεινός Μαραθώνιος Ηρακλής: Εκατοντάδες αθλητές απόλαυσαν τα μονοπάτια της Οίτης

Ο 16ος Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης «Ηρακλής» (Hercules Mountain Marathon), κορυφαίο γεγονός του συνόλου των εκδηλώσεων αγώνων Ορεινού τρεξίματος που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Λαμιέων, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ( ΠΕΔ ) και τον Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με αφετηρία και τερματισμό την Ιστορική , όσο και Μαρτυρική Υπάτη, ανήκει πια στην ιστορία.

Τα μονοπάτια της Οίτης φιλοξένησαν εκατοντάδες αθλητές, οι οποίοι, δοκιμάστηκαν σε όλες τις διαδρομές και αποζημιώθηκαν με το παραπάνω, από τα εκπληκτικά μονοπάτια και την εναλλαγή των τοπίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο στις 15:00 με το άνοιγμα της γραμματείας και την υποδοχή των αθλητών στα Λουτρά της Υπάτης. Το απόγευμα τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα χιλίων μέτρων, τον «Λαγοπόδαρο», στο πάρκο των Λουτρών Υπάτης. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα μη ανταγωνιστικό και όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό μετάλλιο, αλλά και δώρα συμμετοχής.

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην πλατεία της Υπάτης, όπου και έγιναν οι τεχνικές ενημερώσεις των αγώνων, ενώ, στον ίδιο χώρο, προσφέρθηκε το προαγωνιστικό γεύμα με ζυμαρικά και γλυκό, σε φιλοξενούμενους αθλητές και συνοδούς, από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «Αινιάνες».

Στις 8:00 το πρωί της Κυριακής, δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου ενώ στις 08:30 του ημιμαραθωνίου «Ελλέβορου» 16χλμ. και στις 09:00 του μικρότερου αγώνα 6,2χλμ. με την ονομασία «Μονοπάτι Φαρμακίδων».

Οι νικητές

Νικητή στον μαραθώνιο είχαμε τον Δημήτρη Ελευθερίου της Dynafit, με χρόνο 4:40:52, τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της διαδρομής και πολύ κοντά πλέον στο ρεκόρ του Φώτη Ζησιμόπουλου, ενώ στις γυναίκες, η Μαρία Ξανθή έκανε ρεκόρ διαδρομής , με χρόνο 5:41:17

Τη 2η θέση των ανδρών, κατέλαβε άλλος ένας αθλητής της Dynafit, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, με χρόνο 5:10:51 και την 3η θέση ο Σταύρος Στεφανής, με χρόνο 5:21:25. Στις γυναίκες τη 2η θέση με χρόνο 6:22:00 πήρε η Παναγιώτα Δημακάκου της ομάδας Mad Goats και την 3η, η Ειρήνη Μαυρίκου του Τελμησσού, με χρόνο 7:09:15

Στη μεσαία και απαιτητική διαδρομή, τον Ελλέβορο των 16,5χλμ και 1180μ υψομετρικής, νικητής αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Τσουκανάς της ομάδας L-Crew / Dynafit Greece, με χρόνο 1:43:55, με 2ο, σε απόσταση αναπνοής, τον Άγγελο Φραγγούλη με χρόνο 1:44:13 , ενώ την 3η θέση με χρόνο 1:47:16, κατέλαβε ο Μανώλης Ξηνταράκος της Brooks / Krommidas Trail Team.

Στην τριάδα των γυναικών του Ελλέβορου, 1η αναδείχτηκε η Λεμονιά Παναγιώτου Chalandri FitnessBox, με χρόνο 1:56:39, δεύτερη η Νατάσα Σπανού με 2:00:58 και 3η η Χρυσούλα Βλησαρούλη της Vmaxtraining, με χρόνο 2:02:36

Στη μικρότερη διαδρομή της διοργάνωσης, τις Φαρμακίδες των 6,5χλμ, με σχεδόν 400μ υψομετρικής, αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ρήγας της Kasimis Training /Τραχίνα με χρόνο 0:43:58, έχοντας στη 2η θέση τον Ιωάννη Βαμβάτσικο του 5ου Γυμνασίου Λαμίας με χρόνο 0:50:06 και στην 3η τον Ελευθέριο Μπακατσέλο με χρόνο 0:54:13

Στην 1η θέση των γυναικών και 3η γενικής, με χρόνο 0:53:43 ήρθε η Αναστασία Παππά της Vmaxtraining, 2η η Θεοδώρα Κουρέτση της L-Crew, με χρόνο 0:56:53 και 3η η Αριστέα Λάγγαρη με χρόνο 0:58:25

Για το άρτιο αποτέλεσμα της 16ης διοργάνωσης, των αγώνων της Οίτης, την “ευθύνη” φέρουν οι δεκάδες εθελοντές, συλλογικά, η μεμονωμένα, οι οποίοι, υπήρξαν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, στην προσπάθεια των αθλητών. Επίσης, οι χορηγοί και δωροθέτες μας, οι οποίοι με την ευγενική τους προσφορά, είτε σε είδος, είτε σε υπηρεσίες, αγκάλιασαν την προσπάθεια του συλλόγου και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για αυτό.

Υποστηρικτές
Δήμος Λαμιέων :Συνδιοργανωτής

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ( ΠΕΔ ) :Συνδιοργανωτής

Τοπική Κοινότητα Υπάτης

Ίδρυμα Ρούσκα : για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του

Vtria.gr – Αρχιτεκτονικό Γραφείο για τη σχεδίαση των επάθλων

Portion nutrition lab -Πέτρος Σωτηρίου : Για τη διατροφική υποστήριξη των αγώνων

Ιατρός του αγώνα : Γιώργος Ευσταθίου

Σύλλογος Δράσεις Ζωής και διασωστική ομάδα πρώτων βοηθειών Emergency Rescue Team, για την κάλυψη της διοργάνωσης με απινιδωτή και έμπειρους διασώστες.

Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Φθιώτιδας: Ασφάλεια αγώνα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός : Παράρτημα Λαμίας

Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Aλλαγής

Τμήμα Εθελοντισμού Δήμου Λαμιέων : Σταθμός ανεφοδιασμού στο Νεοχώρι

Πολιτιστικός Σύλλογος Αινιάνες Υπάτης : Προετοιμασία Pasta party και Σταθμό ανεφοδιασμού στο Καπνοχώρι

8o Δημοτικό σχολείο Λαμίας ( Ροδίτσα ) για τη δωρεάν παραχώρηση απινιδωτή

Σύλλογος Καστανιάς : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Καστανιά

Vodafone Κινιάκος : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Πάθενα

ΕΠΟΣ Μακρακώμης : Σταθμός ανεφοδιασμού στα Δρακοπηδήματα

Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κωσταλεξίου : Σταθμός Ανεφοδιασμού Λιβαδιές

Φιλογυμναστικός Σύλλογος Λαμίας Νίκη : Σταθμός ανεφοδιασμού στην Περδικόβρυση

Γυμναστήριο Διάπλασις Crossfit και Υγεία : Σταθμός Ελέγχου στον Πύργο

Point Ceative Παπασταμάτης Παναγιώτης : Σταθμός ανεφοδιασμού Διάσελο

Πηγή runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter