17.000 άτομα στη λίστα αναμονής σε εστιατόριο που δεν άνοιξε ακόμα

17.000 άτομα στη λίστα αναμονής σε εστιατόριο που δεν άνοιξε ακόμα

Γεύματα με συνταγές «μοριακής γαστρονομίας» θα σερβίρει στους πελάτες του ένα νέο εστιατόριο που θα ανοίξει στην Κοπεγχάγη, στις 4 Ιουλίου.

Ο «Αλχημιστής 2.0» που αναλαμβάνει ο 28χρονος Ράσμους Μουνκ θα διεκδικήσει τα σκήπτρα από το εστιατόριο Noma, του Ρενέ Ρετνζέπι, το οποίο ονομάστηκε το καλύτερο εστιατόριο του Κόσμου και συνέβαλε ώστε η πρωτεύουσα της Δανίας να πάρει τον τίτλο «Μέκα της Γαστρονομίας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Berlingske Tidende 17.000 άτομα βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ένα τραπέζι στον «Αλχημιστής 2.0» ενώ η ιστοσελίδα του μας πληροφορεί ότι έως τις 28 Σεπτεμβρίου όλα τα τραπέζια είναι κλεισμένα.

Ο Μουνκ, όνομα γνωστό στον χώρο του, απέκτησε τη φήμη του σεφ μοριακής γαστρονομίας, μετατρέποντας τις πρώτες ύλες σε προκλητικές δημιουργίες που τις παρουσιάζει στο πιάτο για παράδειγμα, σαν νιφάδες χιονιού, φύλλα καπνού ή χάντρες.

Έως τώρα έχει εκπλήξει τους πελάτες του σερβίροντας τους ψίχα αστακού τυλιγμένο σε σανό και σερβιρισμένο σε σταχτοδοχείο, συμβάλλοντας στον αγώνα κατά του καπνίσματος, όπως δηλώνει ο ίδιος, ή μεμβράνη από καρδιά αρνιού γεμισμένη με χυμό κερασιού και βύσσινου που τα σερβίρει σε πλαστικοποιημένο ενημερωτικό φυλλάδιο που προτρέπει να γίνει κάποιος δωρητής οργάνων.

Την επένδυση για τη δημιουργία του «Αλχημιστή 2.0», ύψους 100 εκατομμυρίων δανικών κορωνών (περίπου 13,4 εκατ ευρώ) ανέλαβε ο Λαρς Σέιερ, συνιδρυτής της δανικής τράπεζας Saxo Bank. Ο Σέιερ είναι συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Geranium καθώς επίσης και ιδιοκτήτης πλήθους μικροεστιατορίων στη Κοπεγχάγη.

Το εστιατόριο διαθέτει χώρο για 40 τραπέζια, θα σερβίρονται 50 διαφορετικά πιάτα ενώ θα απασχολεί 30 σεφ και 20 σερβιτόρους.

Το φθηνότερο μενού κοστίζει 2.500 κορώνες (320 ευρώ) και το ακριβότερο 7.500, χωρίς να περιλαμβάνεται το κρασί. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter