1η Μαΐου: Η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει απεργία και νίπτει τας χείρας της!

1η Μαΐου: Η ΕΣΗΕΑ κηρύσσει απεργία και νίπτει τας χείρας της!

Με αναφορές στη φετινή Πρωτομαγιά «έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια» και σε «έναν “ακήρυχτο” οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων, αμφισβήτηση και καπήλευση των συλλογικών μας δικαιωμάτων και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας» συνόδευσε η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) την εξαγγελία της για 24ωρη απεργία.

Ιδιαίτερα για τα site –τα διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- η ημέρα ορίστηκε για την ίδια την Πρωτομαγιά καθώς διαχωρίστηκαν από τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Πρόκειται για κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ

Και έπειτα ήρθαν οι μέλισσες.

Ίσως τα ανώτατα συνδικαλιστικά όργανα να πιστεύουν πως έπραξαν το καθήκον τους με μια ανακοίνωση, μια λεκτική φιλοσοφία αφού από όλα τα site απήργησαν 3-4 (μεταξύ των οποίων και το documentonews.gr) αλλά τα υπόλοιπα ήταν στον αέρα -εργάζονταν κανονικά-, προφανώς με αποφάσεις των ιδιοκτητών και των εταιρειών τους που ενδεχομένως εμπίπτουν σε εκείνο τον «ακήρυκτο οικονομικό πόλεμο της εργοδοσίας» που ανέφερε η ανακοίνωση.

Σιγά που θα ασχοληθούν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και την Πρωτομαγιά. Ίσως η Πρωτομαγιά να ήταν καλύτερα απλά γιορτή των λουλουδιών!

Πάντως οι εταιρείες που έσπασαν την απεργία δεν έχασαν ούτε έσοδα, ούτε διαφήμιση. Ούτε και οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτά.

Παράλληλα το κοινό – οι πολίτες – οδηγήθηκαν προς αυτά τα site, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις επισκέψεις τους…

Αν με αυτό τον τρόπο εκλαμβάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Δημοσιογράφων (με την ευρύτερη έννοια) ότι έπραξαν το καθήκον τους, μάλλον πλανώνται πλάνην οικτράν.

Καμία ανακοίνωση, καμία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να περιορίσει το φαινόμενο και τις απεργοσπαστικές επιλογές.

Θα μπορούσαν κάλλιστα να παρέμβουν την ίδια στιγμή με ανακοίνωση πέραν των υπολοίπων επιλογών.

Αν ο στόχος τους είναι ο βερμπαλισμός, έπραξαν το καθήκον τους.

Αν θέτουν ως στόχο τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους τότε παίρνουν κόκκινη κάρτα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter