1o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κίμωλο (Video)

1o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κίμωλο (Video)
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Κίμωλο

Ο Δήμος Κιμώλου και η κινηματογραφική εταιρεία παραγωγής Glory Films διοργανώνoυν το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου από τις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2019.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα πραγματοποιηθούν συνολικά δώδεκα προβολές ταινιών μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, σε διάφορα σημεία του νησιού. Το διαγωνιστικό τμήμα θα αποτελείται από οκτώ ταινίες. Δύο ταινίες θα προβληθούν στις τελετές έναρξης και λήξης και μέρος του προγράμματος θα αποτελούν δύο ταινίες παλαιότερης χρονολογίας, στη δημιουργία των οποίων συνετέλεσαν πρόσωπα που θα παραστούν στο φεστιβάλ ως επίσημοι καλεσμένοι. Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο διακεκριμένος σκηνοθέτης ManueldeCoco(Μάνος Κοκορομύτης).

O Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μιλάει στο Documento

Ανάμεσα σε άλλα, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουντις τελετές έναρξης και λήξης, βραβεύσεις σε τιμώμενα πρόσωπα του φεστιβάλ για την προσφορά τους στον κινηματογράφο, εργαστήρια με θέμα το ανεξάρτητο σινεμά, καθώς και περιήγηση των καλεσμένων σε αξιοθέατα του νησιού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα προσκαλέσει καλλιτέχνες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο με σκοπό να υποδεχτούν θετικά το νέο πολιτιστικό δρώμενο, το οποίο καλείται να ενώσει τον πολιτισμό με την ψυχαγωγίακαι ταυτόχρονα τη γαστρονομία με τις ομορφιές του κυκλαδίτικου αυτού νησιού. Έτσι, κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου, το φεστιβάλ αισιοδοξεί να στεγάσει τη μαγεία της Έβδομης Τέχνης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Documento είναι χορηγός επικοινωνίας του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου. Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter