1ο ΕΠΑΛ Ιλίου: Συνεχίζoνται οι διαμαρτυρίες σε βάρος του διευθυντή – «Κωφεύει» η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

1ο ΕΠΑΛ Ιλίου: Συνεχίζoνται οι διαμαρτυρίες σε βάρος του διευθυντή – «Κωφεύει» η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ιλίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για μία σειρά από λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του διευθυντή του σχολείου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη στο σχολείο την οποία ξεκίνησαν στις αρχές Νοέμβρη και έκτοτε διέκοψαν μόνο για λίγες ημέρες.

Όπως είχε μεταδώσει το documentonews.gr οι μαθητές είχαν καταγγείλει το διευθυντή του σχολείου για «απαράδεκτη» και «αυταρχική συμπεριφορά» απέναντι τους, ενώ είχαν αποστείλει τα αιτήματα τους και προς τη Γ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αθήνας.

Όπως ανέφεραν οι μαθητές, ο διευθυντής του σχολείου «τα βλέπει σαν εχθρούς. τα προσβάλλει, τα βρίζει και τους μιλάει με τρόπο πολύ άσχημο, απότομο και αντιπαιδαγωγικό» και «προσπαθεί με την άσκηση απειλών και προφορικής βίας να μας κάνει να ζούμε σε ένα περιβάλλον φόβου, χωρίς καμία παιδαγωγική αξία και συμβουλή».

Επίσης στην ίδια καταγγελία ανέφεραν ότι το «κτίριο του σχολείου έχει πολλές τουαλέτες «γκρεμισμένες» χωρίς καζανάκια», «οι βρύσες δεν λειτουργούν», «το σχολείο είναι ξέφραγο αμπέλι και στο προαύλιο γίνεται διακίνηση ναρκωτικών» κτλ.

Διαβάστε επίσης: Μαθητές καταγγέλλουν διευθυντή ΕΠΑΛ για «απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά»

Από ότι φαίνεται όμως τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε εγγράφως η αρμόδια διεύθυνση. Όπως καταγγέλλουν ο διευθυντής ου σχολείου αδυνατεί να επιλύσει βασικά ζητήματα της μαθητικής τους ζωής και αρνείται να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους και τους γονείς τους τα πάμπολλα προβλήματα που τους απασχολούν.

Να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους γονείς των μαθητών εκφράζουν φόβους για τη συμμετοχή των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς η ύλη των μαθημάτων δεν έχει προχωρήσει και ενώ τα κενά είναι μεγάλα και δυσαναπλήρωτα.

Από ότι φαίνεται όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται ούττε από τη Γ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αθήνας, ούτε από το υπουργείο. Φανταστείτε ανάλογη καταγγελία να είχε φτάσει στην αρμόδια διεύθυνση και το αντίστοιχο υπουργείο στη Γαλλία και τη Γερμανία τι θα είχε συμβεί και πως θα το είχαν χειριστεί. Ούτε κατάληψη θα χρειαζόταν ούτε μακροχρόνιες διαμαρτυρίες. Κατά τα άλλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μας έλειψαν όταν ακόμη δεν έχουμε λύσει βασικά ζητήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter