2.500 αστυνομικοί ΔΙΑΣ στη Βορειοανατολική Αττική το 2019, 500 το 2024

2.500 αστυνομικοί ΔΙΑΣ στη Βορειοανατολική Αττική το 2019, 500 το 2024
EUROKINISSI

Συστηματική αποδυνάμωση σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας, που καταπολεμούν το κοινό έγκλημα, διαπιστώνουν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Καραμέρος και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Κώστας Μπάρκας, με αφορμή τη δημοσίευση επιχειρησιακού εγγράφου που καταδεικνύει τη θλιβερή και επικίνδυνη εικόνα αστυνόμευσης μόλις 5 Ομάδων ΔΙΑΣ στις γειτονιές 22 Δήμων της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής.

Η απογοητευτική μείωση του αριθμού των αστυνομικών που περιπολούν στην ομάδα ΔΙΑΣ αναγνωρίστηκε δημόσια από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε από την ίδια πως εδώ και 2 χρόνια υπήρξε συστηματική αποδυνάμωση σε μάχιμες υπηρεσίες της Αστυνομίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τα όσα εξηγούν οι τρομοκρατημένοι πολίτες εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, το 2019 υπήρχαν 2.500 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνον 500 σε όλη την Αττική, δεδομένου ότι υφίστανται σημαντικές αποσπάσεις και μετακινήσεις. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά της κατάστασης υποαστυνόμευσης που επικρατεί, με τις προαναφερόμενες Ομάδες ΔΙΑΣ που υφίστανται να δρουν στην Αγία Παρασκευή (Αγία Παρασκευή, Παιανία, Παλλήνη και Παπάγου – Χολαργό), την Νέα Ιωνία (Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Μεταμόρφωση και Ν. Φιλαδέλφεια), την Κηφισιά (Κηφισιά, Εκάλη και Ν. Ερυθραία), ενώ ένα περιπολικό Άμεσης Δράσης επιχειρεί σε Διόνυσο, Ωρωπό και Αυλώνα. Επιπρόσθετα το 90% των Τμημάτων Ασφαλείας κατά τις νυχτερινές ώρες παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό για το πώς σκοπεύει να ενισχύσει πρακτικά την αστυνόμευση στην περιοχή, να αντιμετωπίσει δραστικά την υποστελέχωση και τις μειωμένες νυχτερινές περιπολίες, καθώς και πόσα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας δεν λειτουργούν κατά τις βραδινές ώρες στην Ανατολική Αττική.

Επιπλέον ζητούν ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συγχωνεύσεων στα Αστυνομικά Τμήματα, τις δηλωμένες κλοπές αλλά και τις παραβατικές πράξεις που έχουν εξιχνιαστεί, καθώς και για τον αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στα υπάρχοντα Αστυνομικά Τμήματα της Ανατολικής Αττικής. Τέλος ρωτούν για το πώς η ψηφιοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών μπορεί να απεμπλέξει σημαντικό αστυνομικό δυναμικό από γραφειοκρατικές λειτουργίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter