2.500 εποχικοί πυροσβέστες σε ανεργία αλλά από αστυνομικούς και παπάδες, καλά πάμε!

2.500 εποχικοί πυροσβέστες σε ανεργία αλλά από αστυνομικούς και παπάδες, καλά πάμε!

Καιγόμαστε το καλοκαίρι, υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική αλλά τώρα που η ζέστη υποχωρεί, 2.500 εποχικοί πυροσβέστες θα περάσουν στα «αζήτητα» και θα πρέπει να αρκεστούν στο ταμείο ανεργίας.

Την ίδια ώρα βέβαια έχουμε κάνει χιλιάδες προσλήψεις σε αστυνομικούς, παπάδες και στρατό.

Λίγους μήνες πριν ήταν ήρωες, δούλευαν ασταμάτητα σε μια υπηρεσία υποστελεχωμένη. Τότε που καιγόταν η χώρα και τους λέγαμε «ήρωες»!

Ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά το χειμώνα πρέπει να το περάσουν με κάπου 500 ευρώ το μήνα, αν πάρουν και το επίδομα.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών, Θανάσης Ψαρόπουλος «θα μπορούσαν να δώσουν άλλα 200-300 ευρώ και να δουλεύουν». «Υπάρχει νόμος του 2011 που λέει πως μπαίνεις από εποχικός, γίνεται 5ετής, δουλεύεις όλο το χρόνο, συνδράμεις με όλο το μόνιμο προσωπικό. Και τώρα οι κύριοι της κυβέρνησης λένε ότι δεν ισχύει αυτός ο νόμος» είπε στο OPEN.

Οι ίδιοι ζητούν άμεσες προσλήψεις. Θα τους ξαναθυμηθούν όταν ανέβουν πάλι οι θερμοκρασίες, θα τους ονομάσουν και πάλι ήρωες για να τους ξεχάσουμε αμέσως μετά.

Και να σκεφτούμε πως υπάρχουν τεράστια κενά παντού…

«3.500 οργανικά κενά και όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και να μας πάρουν όλους, πάλι μένουν 1.000 και κάτι κενά», λέει περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική.

Μήπως αυτό το «απρόσωπο» κράτος να σοβαρευτεί και να σέβεται τον πολίτη;

Βέβαια το κράτος έχει πρόσωπα: Πρωθυπουργού και υπουργών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter