20 φωτογραφίες από την αντιπολεμική έκθεση των γελοιογράφων στο Σύνταγμα (Photos)

20 φωτογραφίες από την αντιπολεμική έκθεση των γελοιογράφων στο Σύνταγμα (Photos)

160 έργα Ελλήνων και Πορτογάλων σκιτσογράφων φιλοξενεί η έκθεση στο μετρό του Συντάγματος. Όσο για τους τελευταίους, έχουν μια μεγάλη παράδοση στο πολιτικό σκίτσο!

Μετά τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις «Μετέωρο Βήμα» για το προσφυγικό και «Sweet Europe» για την Ευρώπη (η οποία μάλιστα είχε δεχτεί «επικρίσεις» από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα) η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στρέφει φέτος τη ματιά της στο θέμα του πολέμου.

Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγο καιρό. «Έφυγε νέος, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως όλοι οι γελοιογράφοι», ανέφερε η ανακοίνωση της Λέσχης.

«Φιλοδοξούμε η έκθεση «Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.» να αποτελέσει μια φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης. Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στα καραβάνια των προσφύγων και στεκόμαστε με αλληλεγγύη απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και τις ξένες επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις ζωές των ανθρώπων», λένε οι ίδιοι οι διοργανωτές.

Η εφημερίδα Documento είχε ζητήσει από δημιουργούς να γράψουν για το θέμα του πολέμου. Πηγή έμπνευσης για αρκετούς αποτέλεσαν αφίσες του Μάη του ’68, λογοτεχνικά κείμενα, διαφορετικά γεγονότα και εικόνες. Όλοι όμως συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι δεν μπορούν να σιωπήσουν μπροστά στην πραγματικότητα. Περισσότερα ΕΔΩ

Εμείς περάσαμε από την έκθεση και σας δίνουμε μία “πρόγευση”. Αξίζει να την επισκεφθείτε! 

(Κλικάρετε πάνω από τις φωτογραφίες για να ανοίξουν)



















Φωτογραφίες: Γιώργος Λοβέρδος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter