20 χρόνια Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα: Τεχνολογία και συνδεσιμότητα απαντούν σε ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας

20 χρόνια Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα: Τεχνολογία και συνδεσιμότητα απαντούν σε ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας

Οι εξελίξεις γύρω από την τεχνολογική πρόοδο είναι ραγδαίες – θαυμαστές εφευρέσεις, νέες δυνατότητες σε έναν όλο και περισσότερο ψηφιακό κόσμο. Την ίδια στιγμή, ανθρωπιστικές και οικονομικές κρίσεις συνεχίζουν να αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην κοινωνία και η κλιματική αλλαγή παραμένει ως διαρκής απειλή.

Στον διάλογο σχετικά με  το εάν η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαντήσουν στις σύγχρονες προκλήσεις και το εάν η πρόοδος που επιφέρει μπορεί να μειώσει το ψηφιακό και κοινωνικό χάσμα, το Ίδρυμα Vodafone  δίνει το δικό του στίγμα με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών δραστηριότητάς του στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την σημασία της συνεργασίας ανθρώπου και τεχνολογίας για την ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη βιωσιμότητα.

«‘Connecting for Good’, ‘συνδέουμε για το καλό’. Αυτό είναι ο σκοπός και λόγος ύπαρξης του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο συμπλήρωσε είκοσι χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς και ενεργούς δραστηριοποίησης στην Ελλάδα συνδέοντας την καινοτομία και την τεχνολογία με τους ανθρώπους για κοινωφελείς σκοπούς. Για όλους εμάς στη Vodafone και για εμένα προσωπικά ως μέλος του Κύκλου Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone, η παρουσία και τα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στη χώρα μας, πέρα από πηγή υπερηφάνειας είναι και μια διαρκής δέσμευση να προσφέρουμε στην κοινωνία, μια δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει με ισχυρό αίσθημα ευθύνης, με τιμή και χαρά.», δήλωσε η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Vodafone Ελλάδας και μέλος του Κύκλου Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone.

To Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται συνολικά σε 27 χώρες, έχοντας στον πυρήνα του το DNA της Vodafone να επιστρέφει πολυεπίπεδη αξία στις κοινωνίες, θέτοντας την ψηφιακές τεχνολογίες και την συνδεσιμότητα στην υπηρεσία του ανθρώπου. Μόνο στην Ελλάδα, τον τελευταίο χρόνο περισσότεροι από 700.000 συμπολίτες μας, ακόμη και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ωφελήθηκαν από τα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone σε συνεργασία με οργανισμούς στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, από δράσεις που  ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και μέσω εφαρμογών (apps) που έχουν δημιουργηθεί για το κοινό καλό.

Το Ίδρυμα Vodafone συνδράμει τις δημόσιες υπηρεσίες με τεχνογνωσία, υποδομές και υπηρεσίες και συνεργάζεται μαζί τους για ένα μέλλον καλύτερο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Σε αυτό το μέλλον η τεχνολογία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, και η διαρκής και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του Ιδρύματος είναι να «συνδέει για καλό» ανθρώπους και ψηφιακές τεχνολογίες, ως όχημα για την κάλυψη αναγκών σε πολλαπλά επίπεδα, καθώς και την αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της χώρας μας χρειάζονται πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, τις οποίες το Ίδρυμα Vodafone προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια μέσω του Προγράμματος Τηλεϊατρικής. Εξίσου σημαντική είναι η ανάγκη των μαθητών να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνολογίας και των επιστημών STEM, κάτι που προσφέρεται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Generation Nextσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και σε καθηγητές ανά την Ελλάδα.

Οι δράσεις του Ιδρύματος Vodafone αφορούν στην κάλυψη σημαντικών, πάγιων και διαρκών αναγκών στον χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, με στόχο την επιμόρφωση, την κοινωνική επανένταξη, την συμπερίληψη, την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους και τη βελτίωση της ζωής κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Παράλληλα σε μία εποχή που δυστυχώς  το κύμα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας εκδηλώνεται όλο και πιο συχνά, σαν μια άλλη «πανδημία», το Ίδρυμα Vodafone συμμετάσχει ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Mέσα από πρωτοβουλίες και ψηφιακές εφαρμογές, όπως το Panic Button, το Ίδρυμα Vodafone έχει στόχο να υποστηρίξει γυναίκες που ζουν σε κακοποιητικό περιβάλλον και να τις προστατέψει.

Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζοντας την ανάγκη επένδυσης σε περιβαλλοντικά έργα, έχει θέσει ως προτεραιότητα και την ανάπτυξη πράσινων δράσεων στην Ελλάδα. Σήμερα, λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη ερευνητικό έργο για τον εντοπισμό των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων στο μείζον ζήτημα της προστασίας του οικοσυστήματός μας, με στόχο τους επόμενους μήνες να ανακοινωθεί ο σχεδιασμός του Ιδρύματος και σε αυτό το πεδίο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter