2018: Είναι η οικονομία, ω «άριστοι»…

2018: Είναι η οικονομία, ω «άριστοι»…

Δημοσιονομικά_x000D_
πλεονάσματα πέραν πάσης προσδοκίας, κοινωνικό μέρισμα 800 εκατ. ευρώ, νέα_x000D_
μόνιμα μέτρα ενίσχυσης των μικρομεσαίων εισοδημάτων άνω των 700 εκατ. ετησίως._x000D_
Και συντάξεις ολόκληρες ή και αυξημένες. 

Με την ανεργία να σημειώνει νέα πτώση καθώς την τελευταία τετραετία δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα 376.000 επιπλέον θέσεις εργασίας. Με τις εξαγωγές να αυξάνονται κατά 15%. Με τις άμεσες ξένες επενδύσεις (αυτές, δηλαδή, που δημιουργούν νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας) να φτάνουν στα 4 δισ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας… Και η απογείωση στον τουρισμό να είναι χωρίς προηγούμενο.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία της οικονομικής ταυτότητας του 2018, χωρίς να υπολογίσουμε τις μεγάλες ποιοτικές αλλαγές που συντελέστηκαν: την ολοκλήρωση, για παράδειγμα, του συντριπτικά μεγαλύτερου τμήματος των εθνικών αυτοκινητοδρόμων, γεγονός που αυτό καθαυτό δημιουργεί όρους οικονομικής απογείωσης πολλών «ξεχασμένων» περιοχών της χώρας. Ή ακόμη την επέκταση της ψηφιακής τεχνολογίας σε εφαρμογές που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και τις σχέσεις του με το δημόσιο μέχρι την ενημέρωση των αγροτών με… SMS για τον καιρό, τις φυτικές και ζωικές ασθένειες αλλά και την αντιμετώπισή τους. Υπάρχει, όμως, ένα βασικό στοιχείο που είναι πέρα από όλα αυτά:

Η αξιοπιστία. Η επίτευξη και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό όλων των οικονομικών προβλέψεων της κυβέρνησης. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που από το 2010 έως το 2015 έπεσαν τραγικά έξω σε όλες τις προβλέψεις τους.

Καλή χρονιά, λοιπόν. Και το 2019 να είναι καλύτερο από το 2018!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter