2020 όπως 2008

2020 όπως 2008

Το «ευτυχές» έτος 2019 μας εγκατέλειψε. Μας επιφύλαξε στην οικονομία χαρές το πρώτο εξάμηνο, αλλά πολλές μα πάρα πολλές διαψεύσεις το δεύτερο.

Η ανάπτυξη που υποσχόταν η νικήτρια των εκλογών Νέα Δημοκρατία δεν καταγράφηκε στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Η κυβέρνηση ξέχασε το 4% και περιορίστηκε στο 2,8% υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αποκορύφωμα της απόλυτης ανακολουθίας προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων η θέση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11% τη φετινή χρονιά και ως εκ τούτου δεν ισχύει η υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα τον αυξάνει σε ποσοστό διπλάσιο του ΑΕΠ τον χρόνο καθώς έχει καλυφθεί το πλαφόν για τρία χρόνια.

Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία κατά πρόσωπο προς όλους τους πολίτες του ελληνικού κράτους, τότε θα πρέπει να αλλάξει η έννοια της κοροϊδίας στη γλώσσα μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί ξανά την παλαιά νεοφιλελεύθερη συνταγή που μας οδήγησε στα μνημόνια το 2010. Υπόσχεται ανάπτυξη μέσω της κατανάλωσης με καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και με μόνο προσανατολισμό τη φροντίδα της προς τις αγορές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους της. Από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων και της ανεργίας η οποία δείχνει επί των ημερών της τάση ανόδου.

Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού δεν έχει να περιμένει τίποτε από αυτή την κυβέρνηση. Ο κατώτατος μισθός δεν θα αυξηθεί, ο ΕΝΦΙΑ παρά τις νέες υποσχέσεις της δεν πρόκειται να μειωθεί, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις θα αυξηθεί καθώς θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, οι μισθοί και οι συντάξεις θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα καθώς παρά την πολυδιαφημιζόμενη μείωση της φορολογίας οι αυξήσεις θα περιοριστούν σε μόλις λίγα ευρώ, ενώ οι τιμές στα καταναλωτικά προϊόντα παίρνουν ξανά την ανηφόρα.

Καλή χρονιά με πολύ περισσότερες αντοχές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter