2021: Η οδύσσεια του μέλλοντός μας στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή με το Documento

2021: Η οδύσσεια του μέλλοντός μας στο Docville που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή με το Documento

Ό,τι νέο φέρνει η καινούργια χρονιά στον κόσμο και αξίζει να το δείτε ή να το ζήσετε.

Αγώνες τηλεκατευθυνόμενων καρτ στην επιφάνεια της Σελήνης, η πρώτη αποστολή ρωσικού διαστημόπλοιου στο φεγγάρι μετά τη δεκαετία του ’70, το πρώτο θεματικό πάρκο Super Nintendo World στην Οσάκα της Ιαπωνίας, η επανασχεδιασμένη από τον Άνχελ Γκέρα DeLorean DMC-12, η ολυμπιάδα του Τόκιο, ο Τζέιμς Μποντ και η Blac kWidow, οι συναυλίες που έρχονται: το 2021 σας υποδέχεται σε έναν νέο, γενναίο κόσμο.

«Κακά τα ψέματα, ζούμε κι εργαζόμαστε μέσα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Κάποιοι καλλιτέχνες το κολακεύουν, ίσως γιατί ζουν από αυτό και ενδεχομένως ταυτίζονται μαζί του». Η Νατάσσα Μποφίλιου μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το νέο της άλμπουμ «Η εποχή του θερισμού» προτού ανοίξει η συζήτηση στην πολιτική και την κοινωνία.

Θυμάμαι τα παλιά χρόνια, κάποιες γιορτές… δύσκολες

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας γυρίζει το ρολόι του χρόνου και επιστρέφει σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιέςτης Κατοχής, του Εμφυλίου και της δεκαετίας του ’50.

Η Τατιάνα Μπόλαρη θυμάται την Πρωτοχρονιά του 2008, την Πρωτοχρονιά της οργής για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δευτερογενείς μαρτυρίες από γιορτές στην Ακροναυπλία του 1937, στον Αϊ-Στράτη του 1941, με τους Μαυροσκούφηδες στην Ευρυτανία το 1942 και τη Ρούμελη το 1944.

Ο εικαστικός Δημήτρης Αληθεινός, ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος και ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης γράφουν «σκοτεινά»εορταστικά διηγήματα.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter