23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου: Allez les Bleus

23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου: Allez les Bleus

Η μεγάλη γιορτή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου σε αίθουσες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Στο Διαγωνιστικό τμήμα που μετρά 10 ταινίες συναντάμε το «Σεντ Ομέρ» της Αλίς Ντιοπ που κέρδισε Αργυρό Λέοντα στη Βενετία καθώς και το Σεζάρ καλύτερης πρώτης ταινίας. Η υπόθεση αφορά στη δίκη μιας νεαρής μητέρας που κατηγορείται για το θάνατο του μωρού της. Άλλες ταινίες του διαγωνιστικού είναι το «Xρονικό ενός εφήμερου έρωτα» της Εμανουέλ Μουέρ, το «Ένοχο υλικό» του Ζερόμ Σαλ, το «Εύκολος στόχος» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, τα «Πάνω κάτω» τέταρτη σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιού Λουί Γκαρέλ κ.α.

Ειδικό ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό παρουσιάζει φυσικά το γυρισμένο στην Αμοργό «Κυκλάδες» από τον Μαρκ Φιτουσί, δημιουργό της σειράς “Call My Agent και τις Κριστίν Σκοτ Τόμας, Λορ Καλαμί και Ολιβιά Κοτέ να υποδύονται τις τρεις γαλλίδες φίλες που επισκέπτονται μετά από πολλά χρόνια το νησί των ονείρων τους για να ξαναζήσουν τις τρέλες της νιότης τους.

Το 23o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος θα ολοκληρωθεί στις 29/3. Ταινία λήξης είναι οι «Τρεις σωματοφύλακες: Nτ’ Αρτανιάν» ένα φιλόδοξο μπλοκμπάστερ του Μαρτέν Μπουρμπουλόν και με σούπερ καστ (Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντιρίς, Εύα Γκριν, Λουί Γκαρέλ, Βίκι Κριπς) στους ρόλους των κλασικών ηρώων του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά.

Mέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι Γιάννης Οικονομίδης, Κάτια Γκουλιώνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Φώτης Σεργουλόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ:

https://www.festivalfilmfrancophone.gr/

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter