2.462 Τούρκοι καταδικάστηκαν το 2018 για «προσβολή του προέδρου Ερντογάν»

2.462 Τούρκοι καταδικάστηκαν το 2018 για «προσβολή του προέδρου Ερντογάν»

Βιομηχανία δικαστικών διώξεων στην υπηρεσία του «σουλτάνου» έχουν στήσει οι αρχές στην Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα 2.462 Τούρκοι πολίτες καταδικάστηκαν το 2018 για «προσβολή του προέδρου Ερντογάν», κατά την λογική «ο πρόεδρος είναι το έθνος», άρα όποιος προσβάλλει τον πρόεδρο προσβάλλει το τουρκικό έθνος.

Οι ποινές κυμαίνονταν από χρηματικά πρόστιμα έως και κάθειρξη 12 ετών (!) σε μία περίπτωση καταδικασθέντος στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας. Οι 19 από τους καταδικασθέντες ήταν ανήλικοι.

Οι αριθμοί είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι έγιναν ανακρίσεις για 26.115 άτομα, ποσοστό 30% υψηλότερο σε σχέση με το 2017. Από τους ανακριθέντες οδηγήθηκαν σε δίκη οι 4.480.

Και η παραμικρή κριτική στα έργα και τις ημέρες του Ερντογάν μπορεί να θεωρηθεί προσβολή στο πρόσωπό του. Εχουν επίσης αυξηθεί οι καταγγελίες διαφόρων, συχνά «καλοθελητών», οι οποίοι δίνουν στις αρχές ονόματα γειτόνων ή γνωστών τους, με τους οποίους μπορεί να έχουν άλλες, προσωπικές διαφορές, αναφέροντας ότι οι καταγγελλόμενοι «προσέβαλλαν τον πρόεδρο». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter