24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας: Δυνατές επιλογές

24ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας: Δυνατές επιλογές

Η γιορτή του Φεστιβάλ Ολυμπίας Κινηματογράφου για νέους και παιδιά ξεκίνησε με την προβολή του «Rosa, Rosae – La guera civil» του Κάρλος Σάουρα.

Με προσεκτικές και κυρίως δυνατές επιλογές από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Σπύρου, το φετινό πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από φιλμ που σχετίζονται με όσα απασχολούν τα παιδιά και τους νέους σε όλο το σύγχρονο κόσμο. Φυσικά η οικογένεια, η φιλία και το σχολείο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της θεματολογίας των περισσότερων ταινιών, ενώ το δικό τους μερίδιο από την προσοχή του κοινού διεκδικούν και εκείνα τα φιλμ που καταπιάνονται με την ισχύ των σόσιαλ μίντια, το προσφυγικό, τη γυναικεία κακοποίηση και φυσικά την πανδημία.

«Το σημαντικό είναι πως σήμερα, παρά τις δυσκολίες και με όλους τους περιορισμούς, καταφέραμε να είμαστε εδώ, σε μια μεγάλη γιορτή». Λιτά και συνοπτικά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους Δημήτρης Σπύρου, έδωσε το στίγμα της φετινής, 24ης διοργάνωσης, της πρώτης που διεξάγεται (και) με φυσική παρουσία μετά από πολύ καιρό, λόγω της πανδημίας, στην τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε προχτές στον Απόλλωνα, την καρδιά του Φεστιβάλ.

O Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μιλάει στο Documento

Την τελετή παρουσίασαν δύο πρώην Ζιζάνια, η Μαρία Ασμή και η Ειρήνη Ζέζα -κι αυτό από μόνο του, όπως υπογράμμισε ο Δ. Σπύρου, συμπυκνώνει όλη την φιλοσοφία του φεστιβάλ: παιδιά που παρακολουθούν το Φεστιβάλ για πρώτη φορά ως μαθητές, στην πορεία γίνονται «Ζιζάνια», με τα χρόνια συμμετέχουν στις κριτικές του επιτροπές, «και σήμερα, φοιτήτριες πια, παρουσιάζουν το Φεστιβάλ στο κοινό του».

Αυτό είναι το Φεστιβάλ Ολυμπίας: μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, που πραγματοποιείται τηρώντας το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια μικρών και μεγάλων.

Το 24ο φεστιβάλ ξεκίνησε με την προβολή του «Rosa, Rosae – La guera civil», του Κάρλος Σάουρα – ένα αντιπολεμικό εξάλεπτο κομψοτέχνημα του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη: «Έτσι μεγάλωσα» ήταν η επωδός της ταινίας που μετέφερε στους θεατές τις σκληρές παιδικές αναμνήσεις από τον Ισπανικό Εμφύλιο του 90χρονου σήμερα σκηνοθέτη. Μία ταινία ταιριαστή με το πνεύμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας που πρεσβεύει την ειρηνική συνύπαρξη.

Το φετινό φεστιβάλ, θα διεξαχθεί έως τις 4 Δεκεμβρίου, στις αίθουσες του Πύργου και της Αμαλιάδας. Αμέσως μετά τη διεξαγωγή του με φυσική παρουσία, οι δραστηριότητες του θα μεταφερθούν στο διαδίκτυο από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι από όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr.

https://www.documentonews.gr/article/apo-to-kirgistan-thn-kolombia-kai-to-iran-ston-pyrgo-hleias/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter