24ωρη απεργία του σωματείου των εργαζομένων της ΕΝΕΔΕΠ: Λήγει τα μεσάνυχτα- Οι θέσεις των εργαζομένων- Νέα κινητοποίηση

24ωρη απεργία του σωματείου των εργαζομένων της ΕΝΕΔΕΠ: Λήγει τα μεσάνυχτα- Οι θέσεις των εργαζομένων- Νέα κινητοποίηση

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Ενωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας παύει στις 12 τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο οι οργανωμένοι στο σωματείο εργαζόμενοι αποφάσισαν στην γενική τους συνέλευση να πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σκοπεύουν να αιτηθούν συνάντηση με την εργοδοσία.

Η επόμενη γενική συνέλευση του σωματείου τους αναμένεται να λάβει χώρα τη Μ. Δευτέρα.

Οι λιμενεργάτες ζητούν βελτιωμένη πρόταση από την DPort Services (εταιρεία διαχείρισης λιμενικών υπηρεσιών του ΣΕΠ) για την υπογραφή ΣΣΕ, ενώ τη σημερινή κινητοποίηση καλύπτει, με απόφασή του έως τις 12 τα μεσάνυχτα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η DPort Services είχε προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, για τη σημερινή απεργία των εργαζομένων, η οποία κρίθηκε παράνομη.

Η ΕΝΕΔΕΠ που είναι ένα από τα δύο συνδικάτα των εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), απαιτεί αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες, να μπουν οι προσαυξήσεις των νυχτερινών, της Σαββατιάτικης εργασίας, των Κυριακών και των αργιών, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter