24ωρη απεργία την Πέμπτη: Ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

24ωρη απεργία την Πέμπτη: Ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στους δρόμους βγαίνουν οι εργαζόμενοι κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Γεωργιάδη που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη και πέρασε το κατώφλι της Βουλής.

Έτσι, την προκήρυξη εικοσιτετράωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

«Απαιτούμε την απόσυρσή του και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10.30πμ.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Πορείες την Πέμπτη

Στην Αθήνα, απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Σεπτέμβριου, στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στον Πειραιά στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στην Πάτρα, στις 10:30 έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Στο Ηράκλειο, στις 10:00 στην πλ. Ελευθερίας, όπως και στο Αγρίνιο και σε πολλές ακόμα μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο, παραμένει αδιεκρίνιστο έως τώρα, τι θα κάνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία μας και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (ΕΚΕ), όπως επίσης και από 100δες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Να δώσουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση, με το πανό του Σωματείου, γιατί δεν συναινούμε στο σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων που επιδιώκει το αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ και του Άδωνι. Ακόμα και αν τελικά ψηφιστεί το αντεργατικό έκτρωμα, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να μείνει στα χαρτιά όπως πολλά ακόμα νομοσχέδια, όπως δεν πέρασε η κατάργηση του διαλείμματος του νόμου Χατζηδάκη, το φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως δεν πέρασε η απαγόρευση των διαδηλώσεων, όπως δεν πέρασε η πανεπιστημιακή αστυνομία μετά τους αγώνες των φοιτητών και άλλα πολλά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Γιατί η αποκτήνωση του συστήματος που ζούμε δεν έχει όρια. Δεν είναι δυνατόν ενώ ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι στη Θεσσαλία, ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα των 16 μέχρι τώρα νεκρών, ενώ ακόμα δεν έχει φύγει η μυρωδιά από τα καμμένα σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά δεν μπορεί αντί να ψηφίζουν μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες αυτοί να εξαπολύουν νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα.

Πρόκειται για εγκληματίες που αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν. Συνεχίζουμε στη συγκέντρωση ειδών αλληλεγγύης για τους πληγέντες γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές. Να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέχρι την ημέρα της απεργίας και να τα παραδώσουμε στο ΕΚΕ.

Δεν τσιμπάμε στα ψέματα σαν τους ποντικούς που τσιμπάνε το τυρί από τη φάκα. Δεν είμαστε ποντίκια ούτε χαζοί. Η επαναφορά των 3ετιών, έτσι όπως τη λένε, ακόμα και αν γίνει, γιατί έχει πολλά ναι μεν αλλά, δεν θα μας αφορά.

Εμείς διεκδικούμε υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατώτερο μισθό 1000€, επιδόματα, τριετίες κτλ. Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να σταματήσει ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται με υπουργική απόφαση.

Απαιτούμε να ζούμε σαν άνθρωποι του 2023 αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της εποχής μας και όχι σαν σύγχρονοι δούλοι.

Απευθυνόμαστε στους βιομηχάνους και στα κόμματά τους και τους λέμε: Εφαρμόστε αυτές τις διατάξεις σε εσάς και στα δικά σας παιδιά, εμείς δεν θα αφήσουμε να περάσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter