24ωρη πανελλαδική απεργία σε επισιτισμό-τουρισμό

24ωρη πανελλαδική απεργία σε επισιτισμό-τουρισμό

Απεργούν για ένα 24ωρο σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού, με συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε αρκετές τουριστικές περιοχές.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι τα ρεκόρ και η ανάπτυξη της “Βαριάς βιομηχανίας” της χώρας γίνονται στην πλάτη των εργαζομένων, που συχνά δουλεύουν με συνθήκες γαλέρας, ενώ η καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας τείνει να γίνει ο κανόνας.

«Παρά τη συνεχή μεγέθυνση και τα ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων, η εργοδοτική ασυδοσία έχει επιφέρει απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, μισθολογική ανισότητα, με συνεχή και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, αλλά και γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-κάλεσμα στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ).

Στην απεργία καλεί και η Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό «Λάντζα», που επισημαίνει ότι «ο αγώνας των εργαζόμενων σε επισιτισμό-τουρισμό μπορεί και πρέπει να θέσει όλα τα βασικά αιτήματα της εργατικής τάξης, τόσο αναγκαία σε αυτή την ιστορική περίοδο της καπιταλιστικής παρακμής».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής καλεί επίσης στις 10 στην Κλαυθμώνος. Την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, είχε μιλήσει στην «Εφ.Συν.» για 14 διαφορετικές ελαστικές σχέσεις εργασίας στον τουρισμό! Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε αρκετές ακόμα τουριστικές περιοχές, όπως η Κως, η Ρόδος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Λασίθι, η Σάμος, η Κατερίνη, η Αλεξανδρούπολη, η Λάρισα, τα Γιάννενα και η Πάτρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter