25 υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο από τα χρήματα επιχορήγησης του «Ποταμιού» – Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη

25 υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο από τα χρήματα επιχορήγησης του «Ποταμιού» – Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη

Η απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ δίνει το πράσινο φως για την εκταμίευση του μισού εκατομμυρίου από τα ταμεία του Ποταμιού.

Mε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνει αποδεκτή την δωρεά των 500.000€ του Ποταμιού και δεσμεύεται για τη χορήγηση υποτροφιών σε 25 νέους επιστήμονες. Η απόφαση της Συγκλήτου δίνει έτσι το πράσινο φως για την εκταμίευση του μισού εκατομμυρίου από τα ταμεία του Ποταμιού, καθότι εκπληρούται ο όρος που είχαμε θέσει, τα χρήματα να πάνε αποκλειστικά σε υποτροφίες νέων επιστημόνων για να συνεχίσουν την έρευνά τους στην Ελλάδα και να μην ξενιτευθούν.

Ο επικεφαλής του Κινήματος σχολιάζοντας στο Facebook του την απόφαση της Συγκλήτου, τονίζει ότι το Ποτάμι έδωσε τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη και δεν τα κράτησε για να σιτίσει στελέχη και φίλους. «Το Ποτάμι αρνήθηκε να δημιουργήσει μια αμειβόμενη κομματική γραφειοκρατία, έτσι κατάφερε να έχει πλεόνασμα», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης.

https://www.facebook.com/TheodorakisStavros/posts/2706175922780531?__xts__%5B0%5D=68.ARAuA4X7cNZ3oS78QfatdpI9UsUwaNYAGEcPlVg_6BPknUMkcapZbPzr5-AiqQN2U5lcmg6xxfP0bZBo7_PErRoHq7Uxt1WKv86bA2XnHTt9NHAp1vs0H6O4rerSCEwlPnD86oARIqnACxOtxuILwvS9FVV_DY0C9ue0dNNnBE-RgDTsXg7fvt1wjiKAzzVmIP0WjAlKYdSv0teIVzfRAIRqjMKZaIuRi76MxbNkS-rTWSt-BVA1wLBHhdxweir4YbDOWZOzNoOhOcCQ_B18snbJVn5Q0ALOImdmVt95Lbtg0FaUaQspnzfZQQz362VHIveJJcxgkv6ZGoBVcfs_9xMX&__tn__=-R

Με την απόφασή της, η Σύγκλητος εκφράζει τις ομόθυμες ευχαριστίες των μελών της και του Πανεπιστημίου στο «ΠΟΤΑΜΙ» για τη σημαντική συνεισφορά του, όπως αναφέρει, στην αντιμετώπιση του καίριου θέματος της υπερβάλλουσας φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Το αδιάβλητο της διαδικασίας της χορήγησης των υποτροφιών θα εγγυηθεί επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος και θα έχει ως αντιπρόεδρο τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο.


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter