Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Στα Δωδεκάνησα

25.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε 13 δυσπρόσιτα σχολεία διαθέτουν τα ΕΛΠΕ

Ο κατάπλους στο λιμάνι της Καρπάθου του πλοίου ΕΚΟ 1, που μεταφέρει πετρέλαιο θέρμανσης για τις ανάγκες των σχολείων στα Δωδεκάνησα

Ανακούφιση σε απομακρυσμένες περιοχές επτά νησιών της Δωδεκανήσου προσφέρουν τα ΕΛΠΕ, τα οποία θα διαθέσουν 25.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε 13 σχολεία, τις προσεχείς ημέρες. Η δράση αυτή του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υπάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής επιμόρφωσης «Η Ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει», το οποίο έχει σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και ειδικά των νέων, για ζητήματα σχετικά με το περιβάλλον. 

Ήδη, το διήμερο 29 και 30 Νοεμβρίου στελέχη της ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ μετέβησαν στη Ρόδο, όπου παραδόθηκαν συνολικά 2.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στο Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα, καθώς επίσης και από 2.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης στο Γυμνάσιο Κάσου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου.

Υπάλληλος της ΕΚΟ γεμίζει με πετρέλαιο τη δεξαμενή του Δημοτικού Σχολείου Έμπωνα

Η κίνηση αυτή προστίθεται στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με γνώμονα τη στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου κ. Ρομπέρτο Καραχάννας:

«Για τον Όμιλο ΕΛΠΕ και την ΕΚΟ, η κοινωνική αλληλεγγύη δεν αποτελεί μια υποσχετική χωρίς αντίκρυσμα, αλλά συνειδητό καθήκον. Πρόσφατα ενισχύσαμε τους πληγέντες από τη θεομηνία στη Σύμη, ενώ σήμερα χορηγούμε πετρέλαιο για τη θέρμανση 13 σχολείων στα Δωδεκάνησα. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και με στοχευμένες δράσεις σε όλη την Ελλάδα στηρίζουμε διαχρονικά τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και δίνουμε έμφαση στο μέλλον αυτού του τόπου, τη νέα γενιά. Η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αποτυπώνεται και με την ανάπτυξη διαφοροποιημένων καυσίμων που συμβάλουν στην εξοικονόμησης ενέργειας, μεγιστοποιούν την απόδοση, εξασφαλίζουν μειωμένες εκπομπές ρύπων και είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα, με την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος «ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΚΟ», διασφαλίζουμε ότι οι καταναλωτές μας θα συνεχίσουν να προμηθεύονται προηγμένα προϊόντα, άριστης ποιότητας, στη σωστή ποσότητα και σε ανταγωνιστική τιμή. »

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος (δεξιά) απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Ρομπέρτο Καραχάννα, για το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Τα άλλα 10 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δωδεκανήσων που παρέλαβαν κάρτες καυσίμου, είναι:

• 3ο ΓΕΛ Ρόδου

• Γυμνάσιο Αρχαγγέλου/ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

• 1o ΕΠΑΛ Ρόδου

• Μπελλένιο Γυμνάσιο Λέρου

• Γυμνάσιο/Λύκειο Αντιμάχειας Κω

• 7ο Δημοτικό Σχολείου Κω

• 1o Γυμνάσιο/ΓΕΛ Σύμης

• 1ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης

• 2ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης

• Δημοτικό Σχολείο Μανδρακίου Νισύρου

Παράλληλα, από τις 13 έως τις 30 Νοεμβρίου υλοποιήθηκε σε Ρόδο και Κω το πρωτοποριακό πρόγραμμα ελέγχου καυσίμων πρατηρίων, που συνεχίζει για 7η χρονιά η ΕΚΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ ΑΒΕΕ) σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στο περιθώριο των συγκεκριμένων ελέγχων πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου επίδειξη ελέγχου καυσίμων από το κινητό εργαστήριο (Van) του προγράμματος, για την σωστή ενημέρωση μαθητών, καταναλωτών και εκπροσώπων ΜΜΕ, αναφορικά με την ποιότητα των καυσίμων και την ενεργειακή εξοικονόμηση στα οδικά καύσιμα και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι συνολικές δράσεις του Ομίλου ΕΛΠΕ στα Δωδεκάνησα παρουσιάστηκαν αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δωδεκανήσων, παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας Ομίλου κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου κ. Γιάννης Κορωναίος, η Δ/ντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κα Ράνια Σουλάκη, η Δ/ντρια Έρευνας & Ανάπτυξης Καυσίμων και Λιπαντικών κα Μαρία Μοσχοπούλου και ο Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Ροδάκης. 

πό αριστερά, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Ομίλου κ. Γ. Κορωναίος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Έμπωνα κα Γεωργία Λαζακίδου και η Δ/ντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ρ. Σουλάκη, κατά την παράδοση πετρελαίου θέρμανσης στο Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα Ρόδου
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.