Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

258 εκατομμύρια πάνω τα φορολογικά έσοδα Ιανουαρίου

Υπέρβαση κατά 258 εκατομμύρια ευρώ, έναντι του στόχου του προϋπολογισμού, παρουσίασαν - σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - τα φορολογικά έσοδα προ επιστροφών φόρων, τον Ιανουάριο, ενώ τα έσοδα, αφαιρουμένων των επιστροφών, ήταν υψηλότερα κατά 240 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο.

Τα στοιχεία του Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν την συνέχιση της ικανοποιητικής πορείας των εσόδων και κατά το νέο έτος, η οποία αναμένεται να αξιολογηθεί θετικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τη β' αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, με βάσει τα προσωρινά στοιχεία, της Α.Α.Δ.Ε.:

- Τα έσοδα προ επιστροφών διαμορφώθηκαν στα 4,270 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 6,43% το στόχο του προϋπολογισμού των 4,012 δισ. ευρώ. Παράλληλα, δόθηκαν επιστροφές 314 εκ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,08% του στόχου των 296 εκατομμυρίων ευρώ.

- Τα έσοδα, αφαιρουμένων των επιστροφών, διαμορφώθηκαν στα 3,956 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,46% του στόχου των 3,716 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.