28.000 αφανείς θάνατοι από την πανδημία του νέου κορονοϊού

28.000 αφανείς θάνατοι από την πανδημία του νέου κορονοϊού

Τουλάχιστον 28.000 θάνατοι οι οποίοι βρίσκονται εκτός των επίσημων στοιχείων θνησιμότητας της νόσου Covid-19 σημειώθηκαν τον περασμένο μήνα στη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι «New York Times».

Η συγκριτική ανάλυση των στοιχείων θνησιμότητας 11 διαφορετικών χωρών αποκαλύπτουν ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε κατακόρυφη άνοδος των θανάτων την ίδια περίοδο, η οποία δεν καλύπτεται από τις επίσημες στατιστικές για τους θανάτους από την Covid-19. Τα ευρήματα αυτά δίνουν μια πιο ακριβή εικόνα του πραγματικού αντικτύπου της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αν και οι ειδικοί εικάζουν ότι οι πραγματικές απώλειες είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Τα ποσοστά επιπλέον θανάτων που σημειώθηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές κυμαίνονται μεταξύ 21% (Ελβετία) και 66% (Ισπανία). Σημαντική μερίδα αυτών δεν περιλαμβάνονται στους καταγεγραμμένους θανάτους της πανδημίας του SARS-CoV-2. Οι θάνατοι αυτοί αφορούν είτε θύματα της Covid-19 που δεν συμπεριλήφθηκαν στα επίσημα στοιχεία είτε, πιθανότατα, ασθενείς που δεν μπόρεσαν να νοσηλευτούν στα γεμάτα νοσοκομεία.

Τα συγκριτικά αυτά στοιχεία αμφισβητούν την ιδέα ότι πολλοί άνθρωποι που πέθαναν από τον ιό πιθανότατα να πέθαιναν σύντομα ούτως ή άλλως. Στη Νέα Υόρκη, ο αριθμός των θανάτων είναι τετραπλάσιος του αναμενόμενου, ενώ στο Παρίσι διπλάσιος αριθμός ατόμων πέθαιναν καθημερινά, αριθμός που ξεπερνά το peak μιας δύσκολης σεζόν γρίπης.

Οι διαφορές που σημειώθηκαν αποδίδονται από τους ειδικούς στους περιορισμένους ελέγχους που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες, αλλά και στο γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες καταγράφουν μόνο τους θανάτους από την Covid-19 εντός των νοσοκομείων, και όχι τόσο σε σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων.

……………………………….

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter