28η Οκτωβρίου: Πτήσεις μαχητικών και ελικοπτέρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Το μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

28η Οκτωβρίου: Πτήσεις μαχητικών και ελικοπτέρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Το μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

Μπορεί φέτος να μην υπήρχαν στρατιωτικές παρελάσεις ωστόσο,  πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τον ουρανό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Στην Αθήνα πέταξαν τέσσερα Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, έξι ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και δύο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω από την πλατεία Συντάγματος.



Στη Θεσσαλονίκη, δυο ζεύγη F-16 (4 σύνολο) και αμέσως μετά σχηματισμοί ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς: 3 Apache, 3 Kiowa Warrior, 3 Χιούι (UH-1H), έσκισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Πολίτες βγηκαν στα μπαλκόνια, περαστικοί σηκωσαν το βλέμμα στον ουρανό.







Το συγκινητικό μήνυμα από πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Την ίδια ώρα, μέλη της ομάδας «Ζευς» έστειλαν το δικό τους το μήνυμα για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας έστειλε μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο».

Ο Έλληνας πιλότος χαρακτηρίζει το «ΟΧΙ» ως «το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας» τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές».

Όλο το μήνυμα του πιλότου της «Ζευς» έχει ως εξής:

«Ελληνίδες Έλληνες, από την Ορεστιάδα μέχρι τη Γαύδο και από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο, να θυμάστε το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ. Ένα μήνυμα που θυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι ιδεώδη ακατάλυτα που θα θριαμβεύουν όσο υπάρχουν αθάνατες Ελληνικές Ψυχές. Ψυχές τολμηρές πέρα από τις δυνάμεις τους ριψοκίνδυνες εν γνώση τους και αισιόδοξες στις δυσκολίες. Χρόνια πολλά Ελλάδα»

Αναλυτικά οι πτήσεις ελικοπτέρων και μαχητικών από το ΓΕΕΘΑ:

– Διέλευση 4 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και 9 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού θα πραγματοποιηθεί πάνω από το Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου (10:30 π.μ.)

– Διέλευση 4 Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 του Πολεμικού Ναυτικού θα πραγματοποιηθεί πάνω από την πλατεία Συντάγματος, κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, (10:40 π.μ.).

Ζεύγη μαχητικών F-16 θα πετάξουν πάνω από :

– Πολύγυρο, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά.

– Κιλκίς, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, ‘Αρτα, Πρέβεζα, Άκτιο, Λευκάδα, Μεσολόγγι,

– Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Πάτμο, Κάλυμνο, Ερμούπολη,

– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο,

– Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Γύθειο, Καλαμάτα, Πύργο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Άραξο.

Περαιτέρω 4 Mirage 2000-5, θα πετάξουν πάνω από Θήβα, Λειβαδιά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Λαμία και Χαλκίδα ενώ ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, θα πετάξουν πάνω από Κατερίνη, Λάρισα, και Βόλο.

Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκονται ελλιμενισμένες ως εξής:

– Φρεγάτες σε Θεσσαλονίκη και Κάρπαθο.

– Ταχέα περιπολικά κατευθυνομένων βλημάτων σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Χίο, Ρόδο, Καστελόριζο, Ερμούπολη.

– Κανονιοφόροι σε Λήμνο, Λέσβο, Λέρο και

– Παράκτια περιπολικά σε Σάμο και Κω.

Τέλος ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας θα απευθύνει χαιρετισμό εν πτήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter