28η Οκτωβρίου: Με Rafale και Marder η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με τη στρατιωτική παρέλαση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώνονται στη Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στις 10:30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώον του Γ’ Σώματος Στρατού.

Παρέλαση με Rafale

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα Rafale, που θα πετάξουν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση θα πλαισιώσει επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους «Ζευς»…

Όλα αυτά στον απόηχο της ωμής παραδοχής Μητσοτάκη πως τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder θα τοποθετηθούν στον Έβρο και όχι στα νησιά, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Όλαφ Σολτς στην Αθήνα, ξεχνώντας το «απόρρητο» τέτοιων πληροφοριών.

Δείτε επίσης: Ωμή παραδοχή Μητσοτάκη κάνει… σμπαράλια το απόρρητο: Στον Έβρο και όχι στα νησιά τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder